Wpis z mikrobloga

Czyli Musk dostał bezprecedensowy dostęp do informacji
https://www.bbc.com/news/articles/c77rkg5dm3vo
I zaczyna niszczyć różne agencje federalne + masowa dezinformacja na x...

Ej, jak to było z tym wpływem oligarchów na których nikt nie głosował? xD
Wolność słowa dla wszystkich co nie?
Akceleracjonizm na pełnej. Przy przyklasku "byle by innych bolało bardziej"
To będzie ciekawa końcówka dekady.

#usa #trump #bekazprawakow #musk
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 95
@FrostlyMostly najbardziej chyba śmieszy, że to prawica miała stać na straży praworządności, która tak bardzo przeszkadza lewakom a okazało się, że ich bożek zrobił ich bez mydła
  • Odpowiedz
  • 122
@FrostlyMostly @rimyi

Musk to gowno nie geniusz tylko mistrz marketingu i obietnic. Kto juz to zrozumiał to ma jakis obraz, reszta widzi fatamorgane.

Ostatnio kłamał nawet o swoim stażu w glupiej grze poe2 i jak go sprawdzili do parteru faktami to zaczął ludzi banowac na x i i tak sie nie
  • Odpowiedz
Ej, jak to było z tym wpływem oligarchów na których nikt nie głosował?

@FrostlyMostly: to chyba szło jakoś tak: "Soros dobry bo po naszej stronie" ( ͡° ͡°)
  • Odpowiedz
I zaczyna niszczyć różne agencje federalne

@FrostlyMostly: czekaj. W stanach jest ponad 400 agencji rządowych. Czy uważasz, że wszystkie z nich są potrzebne? Czy uważasz, że osoba, zatrudniona do cięcia wydatków właśnie to powinna robić co robić? Naświetlać nadużycia finansowe?

W Polsce też jest masę agencji, które nikomu do niczego nie są potrzebne.
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista uważam, że ich finansowanie to kropla w morzu deficytu, której rozwiązanie w ten sposób zakryje jedynie prawdziwe problemy a Musk to nie jest właściwa osoba do rozbiórki agencji rządowych.
  • Odpowiedz
Czy uważasz, że wszystkie z nich są potrzebne?

@anonimowy_programista: Witamy fanatyka Muska.

A Musk udowodnił że nie są? Coś przegapiłem? Bo widziałem tylko na X że USAID jest odpowiedzialne za... COVID :)
Poza tym nie - nie może po prostu rozwiązać np. USAID bo do tego potrzebny jest Kongres a nie tylko
  • Odpowiedz
Tymczasem, ty na moją wypowiedź reagujesz od razu tekstem "Witamy fanatyka Muska"?

@anonimowy_programista: Bo cię kojarze i tyle. Bez związku z tym postem.

Sorry ale lista "zarzutów" wygenerowana przez AI na podstawie p---------a na X, to ciut mało do rozwiązania agencji federalnej.
I nie wiem bo chyba nie w temacie jesteś... doczytaj co już się wydarzyło w związku z USAID i co obwieścił miłościwie
  • Odpowiedz
to ciut mało do rozwiązania agencji federalnej.

@FrostlyMostly: DOGE nie ma prawa rozwiązać agencji. KAŻDY może nawoływać do zamknięcia każdej, używając dowolnej argumentacji.

Ależ cudowne będzie w ciągu najbliższych miesięcy patrzeć na rozwój wydarzeń :)

tutaj akurat się zgadzam! :)
  • Odpowiedz
@syn-bogdana
Ale że nie znasz znaczenia słów czy co?

Mistrz to jest ktos kto osiągnął w czymś mistrzostwo. Jest najlepszy bo poświęcił na to niezliczoną ilość czasu.

Ganiuszem sie rodzisz.
  • Odpowiedz
Niewiedza czy celowa dezinformacja?

@tomeczek:
jeszcze tydzień temu jak oglądałem dramę to sie nie przyznał. już ktoś pisał. teraz wiem, wybacz nie śledzę tak takich tematów. tak czy inaczej jednego dosyć znanego ytbera zbanował na x za powielanie filmu o temacie. No i nie przyznał sie od razu tylko walił kit na streamie że to on wygrindował wszystko. a później nie podniósł przedmiotu który wypada raz na trzy miesiące
  • Odpowiedz
ytbera zbanował na x za powielanie filmu o temacie

@Sarza01: a o kogo chodzi dokładnie? Bo nie słyszałem żeby banował za ten temat akurat. Czyżby o asmongolda?
  • Odpowiedz
@Sarza01: no to, to też nieprawda. Bo asmongoldowi został zebrany 'ptaszek' czyli weryfikację, która dostał z powrotem następnego dnia. Także z tymi faktami to też tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz