Wpis z mikrobloga

Chciałem odpowiedzieć w jakimś poście, ale tutaj w skrócie powody, dla których Mavs starali się strejdować Lukę - bo tak to trzeba nazwać. Imo ma to sens. W NBA jest taka dynamika, że drużyny są zazwyczaj zakładnikami franchise playerów i muszą im płacić te super maxy, no bo inaczej mogą ich stracić. Często wychodzą na tym źle, czy bardzo źle, ostatni przykład to Philadelphia i Embiid.

No i imo tutaj jest trochę taka wersja light. Wiadomo, Doncić już dał Dallas więcej, niż Embiid Sixers, ale już teraz wiemy o humorkach i nie do końca profesjonalnym prowadzeniu się Doncicia. Dodajcie do tego ogromne defensywne liability w playoffach i połączcie to z faktem, że macie komuś takiemu płacić prawie 70 milionów $ za sezon.

Spróbujcie na to przez chwilę spojrzeć obiektywnie, ze strony organizacji, a nie tylko przez pryzmat tego, że to Luka i na reprezentantów Europy w NBA patrzymy przychylniej.

+ niżej słowa gma Mavs, zeby nie było, że ja sobie coś tutaj wymyśliłem
#nba
WojtASR - Chciałem odpowiedzieć w jakimś poście, ale tutaj w skrócie powody, dla któr...

źródło: 20250202_092237

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@miki4ever: Kompletnie nie mam pojęcia, ale jedno jest pewne. Kolejne 4.5 dni w NBA będą BAAAAAAAAAAAARDZO ciekawe :)

@andrzej9000 Wydaje mi się, że Mavs są za dużą organizacją, żeby ich zaorali. Jeśli chodzi o Vegas, to wydaje mi się, że po prostu dodadzą po jednej drużynie do konferencji - Seattle i Vegas.

Natomiast no też się zgadzam, że tu nie chodzi stricte o wartość sportową. Bardziej ten kontrakt, i
  • Odpowiedz
@Wojt_ASR_ nie wierzę w żadne słowa FO dotyczące jego etyki pracy. Luka na samym IQ w tej lidze ocierał się o MVP i nie zakładasz najgorszego scenariusza dla swojej gwiazdy, zwłaszcza że w zamian dostajesz starego gracza za górka. Kończę bo jestem wqrwiony. Zobaczymy jak będzie. Pozdro
  • Odpowiedz