Wpis z mikrobloga

Widziałeś kiedyś uap/ufo

• Tak, coś nie z tej ziemii 36.8% (43)
  • Tak, lecz mogło to być coś ziemskiego jak np balon 18.8% (22)
  • Nie, nigdy nie widziałem 44.4% (52)

Oddanych głosów: 117

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rigiel: Najgorsze jest to, że ja widziałem różne obiekty: trójkątny obiekty w formacji (jako dzieciak więc wczesne lata 90.), obiekt w kształcie bumerangu (w 2018) i coś jak rozciągnięta kropla wody (w 2015). Mam licencję PPL(A), znam dobrze lotnictwo i wiem co jest samolotem, a co nie jest. Problem w tym, że nie rozumiem zróżnicowania tych obiektów pod względem kształtu, formy.
  • Odpowiedz
@LZBNZ: Za każym razem, od pierwszej sekundy wiedziałem, że mam do czynienia z czymś nadnaturalnym i za każdym razem czułem spokój, zero stresu. To była wyłącznie nieprzerwana obserwacja w ciszy. Wielokrotnie mógłbym wtedy wyjąć z kieszeni telefon i nagrywać, ale nigdy nie przyszło mi to do głowy.
  • Odpowiedz
  • 0
@123_: prawidłowie zachowanie, raz zobaczyłem coś na niebie i zerknąłęm na telefon na sekunde żeby odpalić aparat i jak podniosłem wzrok to już tego nie było
  • Odpowiedz
@Van-der-Ledre: @LZBNZ @Rigiel: Mirki, tak z czystej ciekawości - czy wiecie lub czy możecie ustalić z pamięci z jakiego kierunku i w jakim kierunku poruszał się obiekt? Ja, jak wcześniej, widziałem trzy i wszystkie zawsze leciały z południa na północ.
  • Odpowiedz
@Eillis @123_ kuj-pom okolice miejscowości małe czyste (koło Stolna), mam okna na południe więc widzialem idealnie na południe obiekt jakby się oddalał czyli leciał na południe, nagle zniknął. Kula.
  • Odpowiedz
@LZBNZ: Ciekawe. Dzięki za info!

Z innych okolicznych ciekawostek mogę się podzielić, że gdzieś niedaleko na zachód od Bydgoszczy (nie pamiętam miejscowości) ktoś widział kolorowe ufo nisko nad lasem.
Innym razem na północy przy Borach Tucholskich ktoś widział inne dziwne ufo, a później ufoludka w lesie. Choć akurat był pod wpływem. Ale zrobił zdjęcia, na których coś dziwnego było. Ale były na tyle marne, że nie wiadomo co właściwie.

Ot,
  • Odpowiedz
@Eillis: masz dostęp do tych fotek? Czasem wpadam do Charzykowych nad jezioro, bardzo przyjemne miejsce i te lasy są magiczne, kilka razy jeździłem po nich rowerem.
  • Odpowiedz
@Eillis: swoją drogą w dzisiejszych czasach najlepszym sposobem na konfrontacje z takim "napotkanym ufokiem" to chyba odpalić jakiegoś lajwa na youtubie czy coś i podejść maksymalnie blisko do tej istoty. jak coś mi się stanie to pozostanie ślad w postaci lajwa na youtube (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@LZBNZ: "Siema ziomeczki! Witam na moim kanale. Dzisiaj idziemy pogadać z ufoludem. Jak to jest być ufokiem? Dobrze?"

A tak serio, to kto wie, czy to by zadziałało. Może tak.
Podobno niektóre obiekty ufo są niewidzialne gołym okiem, ale widać je na nagraniach, albo podczerwieni itp.
  • Odpowiedz