Wpis z mikrobloga

Miejska choinka w Łodzi (2024/2025)

Zdjęcie zrobiłem 17 stycznia, dedykuje je domenie publicznej, jeśli ktoś chciałby wykorzystać, proszę bardzo.
Nie trzeba nawet podpisywać autora. W tagu Łódź dominują fotografie uwypuklające cienie życia w mieście, najczęściej przerysowane, a łódzka rzeczywistość nie jest aż tak ponura.

#lodz #swieta #choinka
Poludnik20 - Miejska choinka w Łodzi (2024/2025)

Zdjęcie zrobiłem 17 stycznia, dedyk...

źródło: img_20250117_162136

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@xaveri1983: trochę dyskretniej mogłyby być zainstalowane, a tam akurat się da, po prostu kilka w kilku miejscach. Z drugiej jednak strony, to że są widoczne może uspokajać nastroje. Miejskie kamery nie zawsze działają, a jak działają to nie zawsze „patrzą” tam gdzie trzeba. W Warszawie był przypadek dotkliwego pobicia po kamerą.

Niemniej to miejsce w ciągu dwóch lat stało się bardzo przyjemne. Ograniczenie ruchu kołowego tylko do północnej części spowodowało,
Poludnik20 - @xaveri1983: trochę dyskretniej mogłyby być zainstalowane, a tam akurat ...

źródło: img_20250117_162543

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Poludnik20: nie, i nie siedziałem tam też za długo, ale przy takiej temperaturze jak w wtedy, spokojnie można było. Jest tam przyjemnie i czułem się bezpiecznie. Już nie pamiętam, a być może już są tylko zimą bez liści nie rzucają się tak w oczy, ale tam przydałby się drzewa byłby bardzo przyjemny park.
  • Odpowiedz
  • 0
@Poludnik20: i jeszcze jedno, bo to jest wg mnie bardzo istotne przy projektowaniu remontów i organizacji tego typu miejsc, przejeżdżające samochody i tramwaje nie rażą po oczach. W Tomaszowie, na głównym placu miasta jest dramat z tym. Co 10-20 sekund jeb po oczach. Zastanwiają się czasem dlaczego nikt na dłużej tam nie przychodzi w celach niealkoholowych. Wg mnie z dwóch powodów. Smród smogu (z dwóch kamienic), i to rażenie reflektorami
  • Odpowiedz
  • 0
Szymuś się chwali że kosze powymieniał, tak jak te przystanki, z niezniszczonych na nowe. Pryncypał ma poczucie, że jest w trendach, a że tam na wiekszości nic nie rośnie, to ch... tam.

@Poludnik20: Jeepa sobie kupił i to jest najważniejsze. Mini bo mini ale jest.
  • Odpowiedz
  • 0
@sked: dobrze jest. Po co mnie wywolujesz? Pohejtucie mnie między sobą ,.ale po co mnie wywolujesz? Czy chodzi o typowy dla Polaków sadyzm?

Dałem oryginalne zdjęcia z aparatu, po ich nazwie można rozczytać że dzielą je 4 minuty.
  • Odpowiedz