Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim normalne. Ja przykładowo nie odczuwałam potrzeby założenia rodziny dopóki nie poznałam mojego męża. Imo to kwestia po prostu poznania odpowiedniego partnera. A z moim mężem zaczęliśmy jako fwb, ale się zakochaliśmy po prostu XD
  • Odpowiedz
Inni w moim wieku biorą śluby, kaszojady im sie rodzą.

@mirko_anonim: Jak podawała Polibuda Warszawska, mamy w kraju 8mln singli, choć nie pamiętam jaką grupę wiekową brali. Statystycznie wszystko w porządku
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jest to normalne. Ludzie mają różne potrzeby i póki nie masz leków na temat przyszłości albo w głębi duszy nie tłumisz potrzeby rodziny to nie ma się co przejmować i żyć wg tego jak Ci najlepiej. Fakt że czasem jakiś znajomy Ci pogada o rodzinie czy że będziesz odstawał od grupy, ale jeśli chcesz żyć swoim życiem to musisz się z tym nauczyć mierzyć na codzień, albo zmienić znajomych na
  • Odpowiedz
co was tak ten kredyt boli imbecyle, wolicie spłacać kredyt landlordowi?

@jozef-dzierzynski: ale to ty dzwonisz, op nic nie pisał że wynajmuje, równie dobrze może mieszkać u rodziców albo od nich/po nich mieć mieszkanie xD
  • Odpowiedz
Można wynajmować taniej niż wynosi odpowiednik w kredycie (been there, done that) i nazbierać odpowiedni wkład lub nawet na całe mieszkanie w takiej sytuacji.

@Krzewiciel_prawdy: no to teraz opowiedz mi jak szło ci zbieranie gdy od 10 lat ceny mieszkań cały czas rosną? Sorry, to jest głupota. I masz złe założenia, to ODSETKI powinny być mniejsze niż koszt wynajmu, bo ratą kapitałową spłacasz kredyt, ergo to twój kapital własny w nieruchomości.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Normalne, każdy ma swoje potrzeby, każdy inne. Nie poddawaj się presji otoczenia. A jak za 10 lat zmienisz zdanie, to mając hajs i mieszkanie nie będzie problemu ze znalezieniem partnerki na żonę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak chcesz być singlem i jesteś to dobrze, jak chcesz mieć babę i masz to dobrze, gorzej jak chcesz mieć babę a nie masz, albo jak wpierdzieliłeś się w związek i się nie możesz wyplątać, bo dzieci, kredyt na milion lat czy coś tam.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
niezawodny-czempion-50: Moim zdaniem jak najbardziej normalne. Szczęście w życiu nie musi płynąć z posiadania rodziny, ale ogólnie z realizowanych celów, jakie by nie były. Może ci się odmieni (raczej nie powinno, jeśli to jest szczera wypowiedź), a może nie, lecz będzie się coraz bardziej stabilizować to podejście, że nie chcesz mieć żony i dzieci. Obserwuj to i przede wszystkim oceń czy jest to faktyczne uczucie, a nie okłamywanie się,a w środku
  • Odpowiedz