Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam, napisałbym z normalnego konta ale mam bana. Otóż jest taka sytuacja: Tablet graficzny Huion Kamvas 13, przy wyjmowaniu zasilacza z kontaktu odeszła górna część obudowy i doszło do kopnięcia prądem. Nie będę koloryzować, że jakieś silne porażenie ale mogło się skończyć różnie. Zdarzenie miało miejsce wczoraj, także nie chodzi o porady medyczne, natomiast nie mam pojęcia co można zrobić w takiej sytuacji. Producent (bądź co bądź rozpoznawalny na rynku) sprzedaje badziew, który może kogoś zabić. Osobiście mogę reklamować produkt, być może przyślą mi nowy zasilacz, co dalej? Można to zgłosić do jakiegoś urzędu?
https://imgur.com/a/pOSNfuX
#huion #tabletgraficzny #grafikakomputerowa #elektronika #kiciochpyta #grafika

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam, napisałbym z normalnego konta ale mam ...

źródło: Screenshot-20250115-204411

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: takie kostki mają przeważnie obudowę zgrzewaną ultradźwiękowo, trzyma to wyjątkowo dobrze, Tobie zasilacz spadł, pękła obudowa i została w ręce, produkt uszkodzony z winy użytkownika, reklamacja nie uznana ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Philosohero: nie wiem czy wiesz jak wygląda takie zgrzewanie, bardzo łatwo na produkcji zrobić to źle, wystarczy pół milimetra mniej docisku sonotrody i moc zgrzewu spada bardzo mocno, może to być jakaś wadliwa partia zasilaczy. Ja bym zgłosił to do producenta
  • Odpowiedz