Wpis z mikrobloga

@123_: Ciekawostka: kiedyś znalazłem uczelnianego maila do Chomsky'ego i napisałem. Odpisał, co prawda bardzo krótko, ale odpisał (podpisując się jako Noam Chomsky, więc zakładam, że nie pisał tego asystent w jego imieniu). Więc zawsze będzie miał u mnie plusika
  • Odpowiedz
@123_ typ który wymyślił narzędzia do badania gramatyki na których opiera się nowoczesna nauka, teoria języków programowania i cala nowoczesna lingwistyka

Ale wiadomo, wykopek najtęższy wybitny umysł i krytyk naukowy gardzi takim amatorem
  • Odpowiedz
@slapdash: @TheTostu ale gosciu jest lingwistą a nie żadnym naukowcem, dziwnym trafem całe życie mówi jakie to usa i zachód zły ale chętnie weźmie pieniadze od tych przebrzydłych kapitalistów majac swoje biznesy, ziemie i hajs w inwestycjach
  • Odpowiedz
jest lingwistą a nie żadnym naukowcem

@Zerp: ale żeby tak za darmo otwarcie się wysprzęglić przy wszystkich, że nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz?

dziwnym trafem całe życie mówi jakie to usa i zachód zły ale chętnie weźmie pieniadze od tych przebrzydłych kapitalistów majac swoje biznesy, ziemie i hajs w
  • Odpowiedz
@Zerp: Santa Maria de Gudelupe z kim ja tu siedzę...xD Chomsky zajmuje się badaniami naukowymi dotyczącymi języka (teoria gramatyki generatywnej), bo lingwistyka to dziedziną nauki.
A jego prywatne poglądy dotyczące polityki USA nie mają tu nic do rzeczy. Z poglądami innych naukowców też nie trzeba się zgadzać, by doceniać ich wkład w rozwój.
  • Odpowiedz