Aktywne Wpisy

elena-mary +77
Czy tylko ja mam coraz częściej wrażenie, że jako ludzie dążymy do jakiejś cichej samozagłady?
Oglądam nagranie z pożaru w Szwajcarii. Na pierwszych ujęciach ogień jest już widoczny, realny, groźny — a mimo to wokół stoi tłum ludzi z telefonami w rękach. Śmiech, nagrywanie, skakanie, jakby to było widowisko albo atrakcja.
Chwilę później kolejna scena: pożar rozwinięty, panika, ludzie desperacko próbują wydostać się z lokalu. Strach, chaos, realne zagrożenie życia. A na zewnątrz… znowu
Oglądam nagranie z pożaru w Szwajcarii. Na pierwszych ujęciach ogień jest już widoczny, realny, groźny — a mimo to wokół stoi tłum ludzi z telefonami w rękach. Śmiech, nagrywanie, skakanie, jakby to było widowisko albo atrakcja.
Chwilę później kolejna scena: pożar rozwinięty, panika, ludzie desperacko próbują wydostać się z lokalu. Strach, chaos, realne zagrożenie życia. A na zewnątrz… znowu
źródło: Screenshot 2026-01-02 at 13.17.42
Pobierz
BonerM +2
Który far cry jest według was najlepszy ? Nigdy nie grałem w żadnego a mam ochotę ograć #gry

Pisze z prośbą o podpowiedź. Aktualnie jestem programistą, zarabiam dosyć przeciętnie jak na Warszawę tak jak to wykopali oceniły, około 20k na czysto ale zdarza się i 25. Chciałbym zacząć się przebranżowić, ale zostać na pułapie tych zarobków. Moje pytanie w jakich dziedzinach tyle wyciągnę, bez robienia studiów. Mam smykałkę z budowlanką i zaplecze finansowe aby kupić sprzęt, myślałem o systemach smartdom, elektryk. Czy ktoś się tym zajmuje i jest w stanie powiedzieć czy po zebraniu doświadczenia na działaności idzie na tym wyciągnąć koło 20 na czysto w pojedynkę? Oczywiście okolice Warszawy.
Odpowiadając. Czemu chce uciec z branży? Nie chce mi się już tego robić, sporo odłożyłem, mam wolną rękę.
#praca #pracait #nieruchomosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: Motywację rozumiem, wiele osób ma podobnie. Ale ciężko będzie tak z miejsca wskoczyć w nowa branże i tyle zarabiać. Budowlankę bym odradzał, była pompa ale nie wiadomo co dalej.
Ja rozwarzam renowację starych samochodów, ale to za kilka lat i na pewno nie będzie to moje główne źródło dochodu
Budowlanka zwalnia obecnie, ale jeszcze potrzebują elektryków. Spadną stopy, ceny materiałów to znowu się ruszy.
Taka praca to inwestycja, przez minimum rok to będziesz wyciagał na czysto pewnie 5k - 7k, potem więcej.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: RamtamtamSi
musisz jeszcze troche wiecej wypoku poczytac i ogarnac jakie sa stawki zebys mogl lepsze baity pisac
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: heracinsky
@oslawoooo: to jest 120zl na godzine, nie przesadzasz? @katopa
Przeciez wiadomo ze podal stawke
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta