Wpis z mikrobloga

@SzmaragdowySmok: dlatego warto sobie przed finasterydem zbadać poziom dht trochę drogi jest No ale mi z górnej granicy obniżyło do lekko poniżej niż połowa zakresu, wypadanie włosów jak i kondycja się ich poprawiła, żadnych uboków to znaczy, że jestem kastratem?
  • Odpowiedz
@SzmaragdowySmok: A krótkofalowo nie zmniejsza? Bo wydaje mi się, że tak. Blokada konwersji T->DHT ma znacznie większy wpływ na dodatni bilans różnicy T po finie i przed niż lekki spadek LH. Zmniejszenie popędu u faceta nie jest dobre...to jest w ogóle moim zdaniem sofizmat. IMO jest odwrotnie tak zupełnie obiektywnie, ale wiadomo, że przyjemnie jest mieć wysokie :)
  • Odpowiedz
@Razor1711: Ale nie wiem chcesz konkretne badania na to że Fin obniża też LH? Czy o tym że dht odpowiada za libido i samopoczucie.

Sam kiedyś pisałeś pod jednym z postów że po finie możesz dłużej ale to nie na zasadzie kontroli tylko obniżenia raczej pożądania.

Ja nie neguje fina. Trzeba zdecydować czy włosy czy ruchanie. W sensie nie raz niektórzy dobrze tolerują ale spadek libido i tak będzie u
  • Odpowiedz
@Spoankbang dokładnie. Nie pamiętam już swoich postów ale po finie to tak bez szału. Po ducie raczej spadło mi ,,porządnie,, dorzucając androcur widzę, że faktycznie coś poszło w tą drugą stronę
  • Odpowiedz
Albo selektywne blokowanie receptora ar tylko w skalpie lub całkowite go niszczenie.

@SzmaragdowySmok: gt20029 - ponoć to ma działać właśnie na tej zasadzie, badania w chinach już są prowadzone trzeba poczekać kilka lat i być może z tego coś będzie
  • Odpowiedz
widziałeś badania prowadzone w Chinach a widziałeś próby w inny’ chyba USA. Tam już nie są takie optymistyczne prognozy i porównywalne z placebo

@SzmaragdowySmok: dlatego mówie potrzeba czasu żeby zobaczyć czy coś z tego będzie, teraz jest takie "być może"
  • Odpowiedz