Aktywne Wpisy

wykop +24
Nowe aplikacje Wykopu już na horyzoncie! 🚀 💙
Od dłuższego czasu pracujemy nad nowymi wersjami aplikacji dla Androida i iOS-a. Chcemy, żeby korzystanie z Wykopu było przyjemniejsze - szybsze, wygodniejsze i po prostu bardziej „Wasze”.
Dziś robimy kolejny krok - ruszamy z testami nowych aplikacji, a Was zapraszamy do udziału w nich. Wasze opinie pomogą nam dopracować Wykop tak, by korzystanie z niego na co dzień było jeszcze wygodniejsze, zanim oficjalna wersja trafi
Od dłuższego czasu pracujemy nad nowymi wersjami aplikacji dla Androida i iOS-a. Chcemy, żeby korzystanie z Wykopu było przyjemniejsze - szybsze, wygodniejsze i po prostu bardziej „Wasze”.
Dziś robimy kolejny krok - ruszamy z testami nowych aplikacji, a Was zapraszamy do udziału w nich. Wasze opinie pomogą nam dopracować Wykop tak, by korzystanie z niego na co dzień było jeszcze wygodniejsze, zanim oficjalna wersja trafi

Melkovva_ +497
źródło: temp_file7775354265503509487
Pobierz

9 stycznia skończyło mi się OC na samochód który nabyłem w tamtym roku, kupiłem go od osoby prywatnej i przedłużyłem jego OC robiąć rekalkulację. Przez co nie przedłużyło mi się OC z automatu..
Wczoraj skapnąłem się że miałem OC do 9 stycznia i byłem w dupie bo od 1-3 dni jest kara 1870zł. Postanowiłem wykupić OC od dzisiaj, żeby zmieścić się w 3 dniach braku OC i zapłacić najniższą karę UFG. Powyżej 3 dni to już jest 4670zł...
Udało się kupić polisę od 12 stycznia więc mamy tylko 2 dni przerwy (10 stycznia oraz 11 stycznia)
Natomiast dzisiaj zauważyłem że podałem błędny numer rejestracyjny (brakuje jednej literki) więc tak jakby auto nie jest ubezpieczone? Numer VIN się zgadza i jest poprawny.
I teraz moje pytanie - próbowałem edytować polisę w koncie klienta Warta, ale nie ma tam takiej opcji. Muszę to załatwić jutro przez agenta.
Czy jak zmienię numer rejestracyjny na prawidłowy, to mój pojazd będzie miał ubezpieczenie dopiero od 13 stycznia? Czy może dopiero dnia następnego od jutra czyli 14 stycznia?
Jeśli od 13 stycznia to jeszcze zmieszczę się w 3 dniach braku OC bo byłyby to 10,11,12.
Czy może niepotrzebnie panikuje i OC będzie ważne od 12 stycznia tak jak mam polisę bo liczy się numer VIN? Ktoś miał podobną sytuację?
Mam nadzieję zmieścić się w tych 3 dniach żeby zapłacić 1870zł kary a nie kurde 4670zł.
Co gorsza wysłałem formularz o nowe OC 7 stycznia w dotychczasowym ubezpieczeniu ale nie dostałem odpowiedzi i wyleciało mi to z głowy, planuje zadzwonić do nich jutro i wyjaśnić że przez ich opieszałość zniknęła mi ciągłość OC i jeśli zrobią mi polisę od 10 stycznia to mogę do nich przejść bo już mam OC w Warcie, a w Warcie bym wypowiedział umowę i zapłacił jedynie za te 2 dni.
Jakieś pomysły?
#ubezpieczenia #oc #ufg #finanse
Jak poprawisz nr rej. to będziesz miał poprawiony. Polisa jest ważna. Skoro VIN i wszystkie pozostałe dane się zgadzają, aneksowanie i poprawienie literówki w nr rej, nie zmienia ważności
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzbyło ważne. Spokojnie. Mi jako agentowi takie sytuacje się zdarzały, że zrobiłem literówkę w nr rej. wszystko było poprawiane takim aneksem.
A na koniec. Jak kupujesz auto z polisą i przerejestrujesz auto a zapomnisz zgłosić przerejestrowanie do firmy ubezpieczeniowej, to polisę też masz