Aktywne Wpisy

memforis +1
#kryptowaluty mam pytanie czysto z ciekawości. jak to jest, że dokładnie w zaznaczonym na zielono miejscu kupowałem all in SOL i akurat wtedy jeb^%? czy to jest zupełna losowość i czysty przypadek, czy to spowodowało jakieś tam likwidacje albo chwilowy wzrost kursu (raczej wątpię), po czym każdy widział nieco większe saldo i automaty zaczęły sprzedawać innym wpakowanym i tak runęło?
czy zwyczajnie zawsze jest "kup i się wtedy spierd...li"? czy przypadek,
czy zwyczajnie zawsze jest "kup i się wtedy spierd...li"? czy przypadek,
źródło: image
Pobierz
#gielda jak by ktos nie wiedzial o co chodzi z cenami metali szlachetnych, to tlumacze
na terenie iranu mieli zrzucac atomowki
iran w koncu podjal decyzje c--j z ta bronia atomowa , lepiej ocalic ludzi i kraj
dobra trump poddajemy sie
fundusze zaczely zrzut tego co nakupily
na terenie iranu mieli zrzucac atomowki
iran w koncu podjal decyzje c--j z ta bronia atomowa , lepiej ocalic ludzi i kraj
dobra trump poddajemy sie
fundusze zaczely zrzut tego co nakupily

źródło: translated_meme
Pobierz@aarahon: Przecież nikt nie śmieje się z tego, że kogoś torturowano. Żartują z tego, że minister chwali się złapaniem jakiegoś dziadka, gdzie równolegle majtczaki, gruzini itp robią co chcą.
Równie dobrze minister finansów mógłby, przy obecnej dziurze budżetowej, odtrąbić sukces, że znalazł zgubiony spinacz w biurze i przez to państwo polskie sporo zaoszczędziło czy inny minister finansów, że
@63274682374: a minister się tym chwali czy tylko informuje?
Gdyby napisał, że dziadek został złapany, to to by była tylko informacja. Jeśli pisze, że dziadek został złapany i to pokazuje, że policja działa "szybko i skutecznie" to jest to chwalenie się.
Od razu wyjaśnię Ci z czego wynikają żarty.
Po pierwsze wyciąganie tak daleko idących wniosków na podstawie pojedynczego i co by nie mówić łatwego przypadku
@63274682374: profesjonalnie i skutecznie. Może dlatego, że dbają o to, by odbudować wizerunek polskiej policji.
Ja jestem za tym, żeby przestrzeganie prawa w naszym społeczeństwie było standardem. Obecnie to olewanie przepisów, między innymi u dzieci które przykład mają z góry, jest dość dużym problemem.
Jak już zrozumiałeś, że jednak nie tylko informował, ale i chwalił się tak teraz odnośnie tego odbudowywania wizerunku policji.
Nie da się odbudować wizerunku policji, ogłaszając na szczeblu ministerialnym faktu szybkiego i skutecznego złapania staruszka i traktowania tego jako dowód działania tej formacji. Działa to wręcz przeciwnie, bo jeśli jest to jedyne czym się mogą pochwalić to oznacza, że jest naprawdę źle.
@63274682374: no nie. Mogą pochwalić się jeszcze tym że dobrze działali za rządów PIS zatrzymując do kontroli po kilka - kilkanaście razy uczestników czy organizatorów różnych protestów.
@63274682374: no niestety to nie to samo.