Aktywne Wpisy

Zopyross +171
Zauważyliście, ile kobiet ma pobazgrane ręce? Myślałem, że to domena biedronek/żabek, ale byłem ostatnio pobierać krew i miła pani w recepcji przyozdobiła sobie rękę praktycznie od dłoni aż po biceps, wygląda, jakby się umazała błotem. Poszedłem dokupić Vigantol (brak witaminy D3 obniża testosteron, pamiętajcie o tym) a w okienku farmaceutka wita mnie z rękoma, jakby chodziło po nich stado mrówek, wzorek na każdym palcu i nadgarstku. Siedzieć 8h dziennie za kasą, żeby
źródło: ttz
Pobierz
Beszczebelny +49
Dalej nie dowierzam, że na wykopie taki poklask ma ten szkodnik społeczny Konfitura. Wyskoczył mi na Facebook taki jego post.
Wyobraźcie sobie, że Ty czy np. twoja kobieta ma małą stłuczkę na ulicy o niedużym natężeniu ruchu, wjechała w kogoś, szkody małe, auto szybko odstawia na bok jezdni żeby odblokować ruch i spisać formalności z drugim uczestnikiem kolizji. I wtedy pojawia się ON, robi zdjęcia "źle zaparkowanego samochodu" pisze o "POGWAŁCENIU
Wyobraźcie sobie, że Ty czy np. twoja kobieta ma małą stłuczkę na ulicy o niedużym natężeniu ruchu, wjechała w kogoś, szkody małe, auto szybko odstawia na bok jezdni żeby odblokować ruch i spisać formalności z drugim uczestnikiem kolizji. I wtedy pojawia się ON, robi zdjęcia "źle zaparkowanego samochodu" pisze o "POGWAŁCENIU
źródło: tVXSKu41
Pobierz

Przecież on nie odkrył rakiet, koncepcji umieszczania obiektów na orbicie, internetu ani sztucznej inteligencji i koncepcji autonomicznych pojazdów.
#elonmusk #pytanie
źródło: image-1
PobierzDziś mamy o wiele bardziej skomplikowane i złożone technologie niż w czasach Tesli nad którymi muszą pracować zespoły, nie jedna osoba.
Tesla był najszerzej znany z wyścigu z Edisonem jeśli chodzi o wdrażanie systemu elektroenergetycznego. Edison forsował prąd stały, Tesla przemienny. Silniki trakcyjne w Tesli to silniki indukcyjne a więc zasilane prądem przemiennym - pewnie chodzi o skojarzenie z tym nad czym pracował Tesla
@cotozazycie: dla jednego tesli prąd był tym samym co dzisiaj dla grupy fizyków mechanika kwantowa i czarna dizura
za 150 lat pewnie powyższe tematy nie będą dla naukowców zaskoczeniem
tak, dlatego właśnie do tego co OP pisał. Za sukcesem Muska stoją naukowcy, inzynierowie, technicy a Musk odcina kupony. Trochę smutne ale tak już jest. Wizjoner. Podobnie jak Jobs. Muszę kiedyś poczytać o historii tych biznesów i o samym Musku, jakąś biografię bo tak piszę a sam mocno nie jestem w temacie.
@czerwonykomuch: Nawet sąd mu tak powiedział. Eberhard i Tarpenning wymyślili nazwę (ale nie zarejestrowali znaku towarowego), wypełnili papiery w urzędzie i podrutowali w garażu coś żeby jeździło, a Straubel i Musk "tylko" zbudowali prototyp, który nadawał się do masowej produkcji i zbudowali fabryki.Tesla została zarejestrowana w 2003, a w 2004 dołączył do