Wpis z mikrobloga

Po 3 latach pracy w jednej firmie, a zaczynałem od magazynu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wrzucam w opozycji do tych wszystkich wpisów "odbębnij 8h i zawijaj, nie staraj się a nawet tylko udawaj że pracujesz, januszex i tak ma cie w dupie"

Tymczasem są jeszcze rzetelne firmy które potrafią docenić pracownika za zaangażowanie a nie tylko potraktować jak cyferki w Excelu ()

#chwalesie #pracbaza
Papier_Toaletowy - Po 3 latach pracy w jednej firmie, a zaczynałem od magazynu ( ͡° ͜...

źródło: 20250107_100730

Pobierz
  • 129
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kayleigh1507 tak, bycie handlowcem to główna rzecz, którą się zajmuję. Natomiast też mam pełną decyzje co do asortymentu - jak chcę coś wstawić do oferty, to to robię. Tak samo to ja decyduje co i za ile kupię od aktualnych dostawców, mam w tym sporą kontrolę.
Ciężko zajmować się czymś więcej, bo firma nie jest duża.

@picasssss1: dzięki, możesz kisnąć dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Czyli zostałeś handlowcem, nie dyrektorem handlowym.

@kayleigh1507: Może jest jedynym handlowcem to oznacza że jest dyrektorem pionu handlowego i odpowiada za wszystkich pracowników w swoim dziale (czyli siebie samego) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@picasssss1 Nom, obowiązki jak typowy człowiek orkiestra w małym januszeksie - zaopatrzeniowiec, marketing i handlowiec w jednym.
  • Odpowiedz
@Papier_Toaletowy: no teraz uważaj co dają Tobie do podpisania, bo mogła dziać się lewizna a teraz trzeba na kogoś zrzucić ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Oczywiście gratki, ale znam kilka takich przypadków awansów z dołu jak opisałem. Kolejna sprawa, jak już masz w CV stanowisko dyrektorskie to zawsze ogromny plus na przyszłość
  • Odpowiedz
monitorowanie stanów magazynowych i zamawianie towaru od dostawców w zasadzie z całego świata, wprowadzanie nowych produktów do oferty oraz edycja cen, negocjacje z klientami, branie udziału w przetargach, wyszukiwanie nowych dostawców i klientów (mam wtedy dodatkowy % za ich zamówienia), obsługa allegro, plus parę drobnych rzeczy wokół stałych obowiązków, np aktualnie nadzoruję powstawanie nowej strony www.

@Papier_Toaletowy: to wszystko za 500 zł większą pensje niż magazynier?
  • Odpowiedz
@Papier_Toaletowy panie dyrektorze, od monitorowania stanów magazynowych i zamawiania towaru to powinienes mieć swojego pracownika. Dyrektor od wszystkiego taki trochę. Niemniej jednak wpis do CV dobry i doświadczenie będzie fajne. Mam dwóch znajomych którzy ze specjalisty dostawali awans i mogli sobie wymyślić dowolną nazwę i zdecydowali się na kierownika, a nie dyrektora, twierdząc że to trochę przerost formy nad treścią w ich przypadku i że wbrew pozorom łatwiej znaleźć pracę w
  • Odpowiedz
Wrzucam w opozycji do tych wszystkich wpisów "odbębnij 8h i zawijaj, nie staraj się a nawet tylko udawaj że pracujesz, januszex i tak ma cie w dupie"

@Papier_Toaletowy: typowe wykopowe pierdzielenie, żeby zniechęcić innych
  • Odpowiedz
@Papier_Toaletowy: Co do zakresu obowiązków to sporo tego. U mnie te obowiązki są rodzielone na dwóch dyrektorów. Jeden to dyrektor ds. logistyki a drugi to dyrektor handlowy. A jeszcze teraz zatrudniłem kolejnego handlowca, który pracuje głównie w terenie i ma za zadanie łapanie nowych tematów. Obsługą strony www w ogóle zajmuje się osobna firma.
Także sporo tego, ale skoro piszesz, że mała firma to pewnie szefostwo wie co robi i
  • Odpowiedz
Ale ja tam wolę być tym zwykłym podrzędnym pracownikiem z zerową odpowiedzialnością

@12lat25cm: Ja na przykład lubię być odpowiedzialny za coś ;d
Zwykle w korpo biorę projekty, za które jestem odpowiedzialny. W sensie jak coś się stanie to ja dostaje zjeby.
Już pomijając, że lepiej mi się pracuje to łatwiejsza ścieżka do awansów i podwyżek, ale też łatwa, żeby ich nie dostać jak się nie pomyśli xD
  • Odpowiedz
@szkutnik: Dziękuję ;) Pracuję w zbyt małej firmie żeby to rozdrabniać. Mam wrażenie, że większość komentujących myśli, że to rozbudowana firma z drzewkiem stanowisk ( ͡° ͜ʖ ͡°) Może jak firma się rozbuduje to czemu nie, ale aktualnie mamy na tyle niszowy asortyment, że kończą się nam opcje i trzeba uderzyć w coś jeszcze. Www też mamy robione przez firmę zewnętrzną, ja tylko odpowiadam za to
  • Odpowiedz