Wpis z mikrobloga

Kusi mnie wyskoczyć po raz pierwszy na narty w Alpy, bo całkiem dobrze jeżdżę, a chociaż raz spróbować tamtejszego śniegu. Podejrzewam, że najkorzystniej wyjdzie Austria, ale i Włochy biorę pod uwagę. Plan gdzieś koniec lutego lub marzec. Ktoś coś podpowie z doświadczenia jak ogarnąć?
Chętnie bym się przejechał samochodem, ale pewnie prościej i może taniej jest przez biuro? Biorę po 200zł z konta każdej drużyny i słucham Państwa?
#narty #alpy #kiciochpyta #austria #wlochy #zima
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cieply_chlodniarz: Ogolnie austria i wlochy to dobry wybor.
W austri bylem w sporo miejscach. Chyba najlepiej Zell am See (a konkretniej wioska obok - 3x na ta sama kwatere jezdzilem).
Z Zell masz blisko na 2 lokacje (w tym jeden lodowiec) a jak jestes zmotoryzowany to i slynna streife zahaczysz :)
Tylko ze trasy nie sa jakos wyjatkowo trudne.

We wloszech to polecam dolomity i sellaronde - bardzo przyjemnie sie
  • Odpowiedz
@cieply_chlodniarz wybierasz ośrodek, wsiadasz w samochód, jedziesz, docierasz na miejsce idziesz do agencji turystycznej pytasz o noclegi (alternatywnie rezerwujesz wcześniej,), bierzesz narty kupujesz karnet i śmigasz.
  • Odpowiedz
Chętnie bym się przejechał samochodem, ale pewnie prościej i może taniej jest przez biuro?

@cieply_chlodniarz: Nigdy nie byłem na wyjeździe z biura. Dwa razy byłem samochodem i w tym roku też tak pewnie się wybiorę.

Z dojazdem problemu nie ma, chyba że pojedziesz z Salzburga do Innsbrucka przez Niemcy, wtedy na obydwu granicach A->D i D->A bywają
  • Odpowiedz
@cieply_chlodniarz: Booking zawsze działa, ale akurat Austriacy mają swoje lokalne strony promujące konkretne regiony, gdzie oprócz atrakcji, biletów, itp pierdółek masz noclegi właśnie. Trik polega na tym, że na tych stronach potrafi być więcej obiektów niż na Bookingu czy Airbnb, i na dodatek w trochę lepszej cenie. Tak więc jak się mniej więcej zdecydujesz dokąd chcesz jechać, to szukasz sobie odpowiedniej strony i tam sprawdzasz noclegi. Na przykład dla Doliny
  • Odpowiedz
@cieply_chlodniarz: hej, jeżdżę co tydzień. Polecam ośrodki narciarskie Stubai, Zillertal e..g Hochfugen, Arena, Mayrhoffen. Bookings.com. Weź sprzęt z Polski wyjdzie taniej. Rental drogo tutaj. Pamiętaj o kupieniu winiety na Austriackie Autostrady
  • Odpowiedz