Aktywne Wpisy

krucjan +20
Serio ekspresso jest u nas tak niepopularne?
To że znajomi i rodzina, często kawosze z nawet kilkudziesięcioletnim stażem, wywalają gały jak widzą ekspresso i walą jakieś komentarze typu "a coś ty zrobił za kawę?! Przecież tu jest jeden łyk 🤣" to biorę poprawkę, że to mała próba i mogę żyć w bańce.
Ale że w dużych kawiarniach często nie ogarniają co to jest to mnie dziwi. I to nie mówię o jakiś
To że znajomi i rodzina, często kawosze z nawet kilkudziesięcioletnim stażem, wywalają gały jak widzą ekspresso i walą jakieś komentarze typu "a coś ty zrobił za kawę?! Przecież tu jest jeden łyk 🤣" to biorę poprawkę, że to mała próba i mogę żyć w bańce.
Ale że w dużych kawiarniach często nie ogarniają co to jest to mnie dziwi. I to nie mówię o jakiś
pieknylowca +153
3/10 p--o z sokiem z Polski wymaga super ultra włoskich Chadow. Pamiętaj polaczku -jestes nikim dla takiej księżniczki, p0lki a do tego kobiety #p0lka
źródło: 1000004909
Pobierz

Bernie Sanders says Elon Musk is wrong about H-1B visas: 'Low-wage indentured servants'
Jeszcze trochę i wyjdzie na to, że dla wyborców Trumpa najlepszą opcją byłby prezydent Bernie.
#polityka #4konserwy #neuropa #twitter #usa #elonmusk #antykapitalizm
źródło: GgVcNGFXQAAwCYX
Pobierz@Al-3_x:
Oczywiście, żę tak - MAGA amerykanie to w większości ludzie, którzy najbardziej benefitują z programów socjalnych. Zostali ogłupieni gadaniem Trumpa, że cła i robienie gały miliarderom jakoś im pomoże i taki efekt. Biednyś boś głupi, głupiś boś biedny - muszą sami się przekonać o tym na własnej skórze i zdać sobie w końcu sprawę
no byłby, gdyby demokraci nie uwalili jego kandydatury w 2016 i 2020 to w obu wypadkach by wygrał i nikt by dziś o trumpie nie pamiętał ale robienie laski miliarderom było ważniejsze
Elon Musk pisał, że ten program musi zostać zreformowany, by nie można było go nadużywać w taki sposób jak dziś, że sprowadza się po prostu tanią siłę roboczą, tylko po to by biznes mógł zaoszczędzić na pensjach dla
nie jest to prawda, łyknąłeś jakiegoś fejka.
Bernie od kilkunastu lat nieustannie krytykuje ten program - co nie znaczy, że jest przeciwnikiem migracji, po prostu migracja powinna być skonstruowana tak, żeby nie wywierać negatywnej presji płacowej tj. jasne warunki pracy, umowy o pracy, jasna ścieżka do obywatelstwa i legalizacji pobytu itd.
źródło: temp_file8856755638024738120
Pobierzrzeczywiście teraz doszukałem i mój błąd - widocznie to ja łyknąłem dezinformacje ostatecznie to poparł pomimo wyrażania obaw, głównie ze względu na resztę zapisów - uznając to za krok w kierunku kompleksowej reformy imigracyjnej, co do samych H1-B nieustannie był krytyczny:
https://www.computerworld.com/article/1367869/bernie-sanders-h-1b-skeptic.html?
https://www.computerworld.com/article/1359058/10-us-senators-seek-investigation-into-h-1b-driven-layoffs.html
@Lysandros:
I dlatego zostanie to ukrócone, bo zaczynają zdawać sobie sprawę z istnienia klas i tego do jakiej klasy należą, ale i tak w amerykańskim myśleniu jest bardzo silne przekonanie i niechęć europejskich rozwiązań. Najbardziej są skłonni oczywiście do europejskiej służby zdrowia, ale co do reszty to już nie bardzo.
Korporacje żyłujące ludzi przecież widzą w tym olbrzymie niebezpieczeństwo, bo jak znowu na sztandary wlecą hasła pokroju we