Aktywne Wpisy

waro +87
Szybkie wnioski po debacie:
- w sztabie Trzaskowskiego będą (a przynajmniej - powinni) rozważać czy mogą sobie pozwolić na dalsze olewanie debat. Nie ma znaczenia gdzie te debaty występują - występowanie to zaznaczanie swojej obecności w tym wyścigu. Każdy unik to strata.
- konfederacja może sobie pluć, że wystawili Mentzena, a nie Bosaka. Mentzen nie nadaje się do debat. Chyba największy przegrany tej debaty.
- Nawrocki ma w sobie zero charyzmy do wygrywania debat. Praktycznie
- w sztabie Trzaskowskiego będą (a przynajmniej - powinni) rozważać czy mogą sobie pozwolić na dalsze olewanie debat. Nie ma znaczenia gdzie te debaty występują - występowanie to zaznaczanie swojej obecności w tym wyścigu. Każdy unik to strata.
- konfederacja może sobie pluć, że wystawili Mentzena, a nie Bosaka. Mentzen nie nadaje się do debat. Chyba największy przegrany tej debaty.
- Nawrocki ma w sobie zero charyzmy do wygrywania debat. Praktycznie

ziemniak210 +17
źródło: temp_file9145877319940298062
Pobierz

Można odnieść wrażenie że ludzie mają się mnożyć dla samego mnożenia, tak jak moi rodzice którzy zafundowali mi s----------e. W końcu oparcie całego paradygmatu współczesnego społeczeństwa na dodatnim w nieskończoność przyroście naturalnym, musiało jebnąć.
Nie robiąc nic możemy liczyć w najlepszym wypadku na eutanazję w dniu, w którym przestaniemy być zdolni do pracy.
Na dzień dzisiejszy jesteśmy atakowani ze wszystkich stron w związku z kryzysem globalnego ocieplenia. Mówi się o tym, że nie zostawimy ziemii zdolnej do życia naszym wnukom. A zapominamy tymczasem, że tych wnuków nie będzie.
Nagłaśnianie sprawy ma sens, bo może w końcu trafi do mainstreamu. Tam potencjalni rządzący mogą zobaczyć, że retoryka może im przynieść głosy - może przyczynić sie do jakiegoś wzrostu.
Problem demografi
@mazut_kluczowy taaaaaaak, nawet nie wiem jak to skomentować
Kobieta jak chce to ma dzieci. Może złapać partnera na dziecko, a nawet poszukać sobie dawcy nasienia, bo własny inkubator w postaci macicy już ma.
Facet niestety się nie samozapyli, a znaleźć mu partnerkę będzie o wiele wiele ciężej, choćby tylko po to by mieć dziecko i nie płacić bykowego.
Dla mnie się liczy żeby to dziecko wyrosło np na wyedukowanego lekarza który za 30 lat zoperuje mi pikawe jak już przestanie dobrze działać albo przynajmniej nie wyrosło na patusa
Upadek tego systemu to kwestia miesięcy, nawet nie lat.
uwielbiam ten argument. Hodowla niewolnika z długim okresem zwrotu.
Otóż drogi Panie, znam kilka przypadków, gdzie właśnie rodzice opiekują się dzieckiem, przy czym" dziecko" ma odpowiednio 30 lat i 56 lat. A po sąsiedzku patrząc dzieci wyjechały do UK i tyle ich widzą, i tak im pomagają.