Aktywne Wpisy
Kanarynka +26
Traktuje wykop Jako mój pamiętniczek, więc przychodzę z updatem mojego życia po roku...
Jest trochę lepiej. Udało mi się nieco schudnąć, zmieniłam pracę na lepszą, niebieski cały czas ten sam.
No ale przybył rok.... w grudniu skończę 30. Uderzę w tą magiczna ścianę.
To, ze nie będę miała dziecka jest praktycznie pewne. Po 1. Cukrzyca, więc hormony rozaalone po 2. Będę już po 30...
Niestety, jeżeli jakimś cudem będę miała dziecko, to nie będę już
Jest trochę lepiej. Udało mi się nieco schudnąć, zmieniłam pracę na lepszą, niebieski cały czas ten sam.
No ale przybył rok.... w grudniu skończę 30. Uderzę w tą magiczna ścianę.
To, ze nie będę miała dziecka jest praktycznie pewne. Po 1. Cukrzyca, więc hormony rozaalone po 2. Będę już po 30...
Niestety, jeżeli jakimś cudem będę miała dziecko, to nie będę już

denazyfikacja +117

Największe przeszkody w byciu HODL-erem (początkujących) to:
- fałszywi doradcy (często rodzina, koledzy, bliscy znajomi), którzy twierdzą, że BTC do scam, bańka itp. oni nie chcą, abyś robił HODL, bo boją się, że zostaniesz bogaty i im odjedziesz, zobaczą dopiero jakimi są biedakami i będzie im źle, to czysta zawiść
- "spece" od analizy technicznej (która nigdy nie działała i nie ma prawa działać), analitycy, "profesjonalni" doradcy itp. garstka nieudaczników u których analiza wsteczna zawsze skuteczna, zazwyczaj na średniej krajowej albo może 2-3x więcej, ale lubią wczuwać się w role, rysować kreski i być takim wróżem ze szklaną kulą dla chłopów, oni też setki razy przewidywali koniec BTC, spadki, besse itp.
- strach przed utratą dużej części środków, niestety, ale w początkowej fazie 2-3 lata musisz mieć jaja, zanim pociąg z twoimi pieniędzmi odjedzie na poziomy milionów złotych będziesz wątpił w BTC jak św. Piotr w Jezusa, wiele razy. Kohones to jedna z najważniejszych rzeczy HODL-era
- czas, tak - jest on twoim sprzymierzeńcem i wrogiem zarazem, wiesz, że musisz czekać na swoje bogactwo, mało jest ludzi cierpliwych, każdy by chciał tu i teraz, na kredyt, na dźwigni x125, bogactwo w miesiąc, nie ma tak łatwo i nigdy nie było. Musisz być cierpliwy i wiedzieć, że BTC to inwestycja nie na miesiąc czy rok, w to idzie się na 10 lat i więcej. Ja sam nie planuję sprzedawać BTC za wcześniej niż kolejne 10-15 lat, a i tak wszystkiego nie będę sprzedawał
#bitcoin #kryptowaluty
@szmichal: przestańcie powtarzać te głupotę, ile można
Dzięki BTC jesteś już ustawiony na kilka pokoleń do przodu?
Nie wiem o co ci chodzi, pisząc, że nikt tak nie robi. Zaczynając przygodę z HODL kurs zazwyczaj jest bardzo długo blisko kursu w którym go kupowałeś, często można mieć +30% albo -50%. Po paru latach robimy choćby te 200-300% zysku i HODL oraz DCA jest dużo łatwiejsze, bo wiesz, że to dobry wybór i liczy się cierpliwość.
Z ciekawości bo na wykopie wszyscy są ustawieni
@derivatives: No ty lepiej też. Jeśli AT to samospełniającą się przepowiednia to wszyscy ludzie by zarabiali, a zysk byłby generowany z powietrza. To wasze chłopskie rozumowanie jest absurdalne dla każdego kto splamil się podstawami statystyki.
@Jestem_robotem123: ale to ty napisałeś xD
Polecam czytanie ze zrozumieniem
@derivatives: widzę że już się gubisz w swoich glupotkach xd