Wpis z mikrobloga

@pneumokok @xSQr: tak ale z cukrem to jeszcze na szczęście nie cukrzyca ale jestem na granicy

Bydgoszcz ale mój endo też nie jest jakiś super -_- będę zmieniała na pewno, bo mówię mu, że schudłam i że cukier odstawiłam blalbalba a on do mnie z ryjem, że mam mniej jeść ;x powiedziałam mu, że jak mam mniej jeść jak zjadłam tylko jeden kawałek chleba dziś (tzn. wczoraj), a on
  • Odpowiedz
@Emkacf: No to mamy podobnie. Z tym, że ja mam stan przedcukrzycowy (kiepskie wyniki) i niedoczynność - miałem wyniki na poziomie 10, teraz zszedłem na 2 - 3, ale na lekach zarobiłem dobre 15kg w ciągu roku. Do tego wygląda na to, że endo nieprawidłowym dobieraniem dawki leku rozwalił mi wątrobę. Kurde - 32 lata i już chory...

Na zmianie dawki na przykład - jem dosłownie kompulsywnie i nałogowo, dostaję
  • Odpowiedz
@xSQr: Też mam niedoczynność i stan przedcukrzycowy (tak na granicy stale balansuję) i do tego jeszcze mam jakieś rozwalone hormony i przez to mam zespół policystycznych jajników...jak na złość wszystkie te choroby wpływają na tycie i problemy z cukrem ;x Na szczęście wątrobę mam jeszcze ok.

Jaką dawkę na tarczyce bierzesz?
  • Odpowiedz
@Emkacf: Teraz jestem na Euthyroxie. Pon - Pt - 88mg, Weekend - 100mg. Zobaczymy co z wątrobą, czekam na wizytę u hepatologa bo ASPAT/ALAT mam kiepskie - no i też nie czuję się zbyt dobrze.
  • Odpowiedz
@xSQr: Ja od dziś z 88 na 100 przechodzę, teoretycznie miałam już TSH w normie ale dla mojego wieku powinno być troszkę niższe jeszcze i dlatego miałam znowu zwiększony Euthyrox. Miejmy nadzieję, że już na nim zostanę ;)

Z tą wątrobą nieciekawie ale ona to przynajmniej się regenerować potrafi ;x
  • Odpowiedz