Aktywne Wpisy

weezyxboss +2
Jak tam u was w #pracbaza ile stopni w kolchozie?

fsfdjf +17
włosy mi już d--y sięgają więc trzeba iść do fryzjera ale boje się że mi u-------i za dużo i będę wyglądała jak debil
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: temp_file2062667293898374904
PobierzKupujesz PRODUKT do którego producent wyprodukował i dodał tonę śmieci z plastiku, folii i kartonu tylko po to żeby ładnie na półce wyglądał. Do niczego innego to nie służy. Nikt tego nie potrzebuje, nie zjada ani nie stawia na półce tylko od razu po zakupie ląduje to w koszu. To są
Albo wypłacając pieniądze w okienku bankowym dostaniesz je za każdym razem wyłącznie w jednorazowym sejfie. Oczywiście koszt sejfu bank będzie doliczał do transakcji, jest twój i
Nie wiem, nie mogę pojąć jakie macie alternatywny dla opakowań plastikowych, czy w ogóle opakowań. Papier? Papier
Śmieci w postaci opakowania są potrzebne WYŁĄCZNIE producentowi do tego żeby ich produkt ładnie wyglądał, łatwo się go magazynowało czy transportowało. Ciebie jako konsumenta to NIC nie obchodzi a to ty ponosisz koszty jego wyprodukowania (bo są doliczone do kosztu produktu) i jego utylizowania (bo wmawia się wszystkim że
A co do opakowań to zapominasz jeszcze o kolejnym elemencie tego łańcucha, czyli handlowcami jak sklepy spożywcze.
@HondaCivic: no tak, bo to lewaki fapią do wielkich korpo i miliarderów xD
@Berkel_88: niestety wszystko nie jest takie proste, jakby ci się mogło wydawać.
Np. większość platform zajmujących się cyfrową dystrybucją gier oferuje użytkownikom jedynie licencje na korzystanie z gier, a nie pełne prawo własności do nich na platformie. Na tym modelu działa chociażby Steam.
Serwisy wolne od DRM, jak np. GOG, stanowią niewielką część rynku.
Weźmy 10 największych producentów żywności, co każdy z nich będzie miał własny system odbioru odpadów, własną sortownię, własną spalarnię, własne składowisko odpadów? Każdy producent wydzierżawi działki od państwa, od osób prywatnych, czy stanie się wieczystym
Ten system będzie pewnie wymagał dodatkowego sortowania w punkcie centralnym (czyli będą musieli zwiększyć zatrudnienie, same