Wpis z mikrobloga

TL;DR: nie umiem latać w świadomych snach

pytanie do osób mniej lub bardziej obeznanych i doświadczających #luciddream #oobe - czy ktoś z was ma praktycznie permanentny problem z lataniem, czy nawet unoszeniem się nad ziemią w świadomych snach lub oobe? doświadczam praktycznie od wczesnego dzieciństwa niemal codziennie spontanicznych świadomych snów - ale w 99% przypadków bardzo krótkich bo się budzę po ogarnięciu sytuacji, zazwyczaj trwają około 10 - 30 sekund, czasem zdarzają się dłuższe ale bardzo rzadko, rekord to jakieś 10 minut (oczywiście subiektywne), oraz kiedyś bawiłem się w oobe, z miernym skutkiem ale czasem się udało

i mimo tak długiego "stażu", czyli ponad 20 lat - do cholery jasnej - dalej nie umiem latać / unosić się / czy wysoko skakać, dosłownie ZERO jakiegokolwiek progresu w tym temacie - a praktycznie w każdym śnie staram się to robić, choćby po to aby się efektywnie przemieszczać, czasem się uda latać/unosić/skoczyć powyżej 2 metrów, zazwyczaj udaje mi się jakoś wymęczyć te 5-20 metrów, ale powyżej to już rzadkość + strasznie kiepsko to kontroluje, nie manewruje jak chce tylko czasem się uda trafić tam gdzie chce czasem wręcz przeciwnie

ogólnie już z 5 lat temu straciłem zainteresowanie tematem, ale i sny i spontaniczne oobe dalej mi sie przydarzają całkiem często, więc chcąc nie chcąc próby trwają dalej, mimo że nie specjalnie mi na tym zależy, ale tak mi teraz przyszło do głowy że to w sumie cholernie dziwne że tyle lat i nic, a kiedyś czytałem co ludzie w snach robią, a jak im nie wychodzi to ćwiczą i w końcu się udaje to zaczynam się zastanawiać czy może coś jest nie tak ze mną, może coś mi siedzi w podświadomości czy coś?
aha, jbc to ogólnie cała kontrola snu leży, jakiekolwiek tworzenie przedmiotów, teleportacje czy inna manipulacja światem wokół jest prawie kompletnie nie wykonalna dla mnie - no ale to są raczej dużo trudniejsze rzeczy, no i próbowałem/trenowałem je może z kilkanaście razy w życiu, tymczasem skakanie/latanie tysiące razy, bo tak się szybciej przemieszcza

krótkie pytanie, czy ktoś z was też tak ma, albo miał i udało mu się to "wytrenować"? chciałbym wiedzieć czy to normalne czy może jakaś blokada w podświadomości czy coś
taka tam luźna rozkmina o 2:30 w nocy ¯\(ツ)/¯
#pytanie #kiciochpyta
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sinti: to ja mam zupełnie odwrotnie co Ty: świadomy sen mam rzadko, muszę w ciągu dnia się nastawić na to, że będzie, inaczej sam z siebie się nie pojawi. Oobe to w ogóle znam tylko ze słyszenia, nigdy go nie miałem. Ale latanie? Przecież to łatwiejsze do uzyskania niż bieganie podczas snu ;) nie potrafię co prawda manipulować otoczeniem w stylu tego co można zobaczyć w Incepcji, ale zrobienie fali
  • Odpowiedz
  • 0
Skąd wiesz że to prawdziwe oobe a nie kolejny sen?

@Paradox3p: nie wiem, dlatego zaznaczam LD/oobe, bo w sumie niema chyba jasnego rozgraniczenia
jak się kiedyś zagłębiłem w temat to jestem przekonany że często mam oobe (ale ze słabym dostrojeniem) - "wyskoczenie z ciała", czy pojawienie się obok łóżka podczas zasypiania mam bardzo często podczas dni wolnych kiedy nie muszę wstawać
+ te wszystkie dziwne rzeczy które niektórzy opisują jak
  • Odpowiedz
  • 1
a w jaki sposób próbujesz się unosic?

@_______________________: na każdy sposób, czasem skacze, czasem staram się lewitować (po prostu unosić nad ziemią), czasem latać
no i zawsze wyskakuje z okna - zero strachu czy problemu z lądowaniem, ale żeby poszybować to już nie
  • Odpowiedz
@Sinti: ja nie wiem o czym piszesz zł jak ten temat ale ja się nim 20 lat temu interesowałem, do dziś nie wiem co mnie pokusiło żeby się tym zajmować. Pytam bo wydaje się to wychodzenie delikatnie ujmując słowa metafizyczne
  • Odpowiedz
  • 0
pisz o śnie i rzucaj konkretnymi jednostkami czasu, no legit fchuj

@neerg_ylno: napisałem:
"zazwyczaj trwają około 10 - 30 sekund, czasem zdarzają się dłuższe ale bardzo rzadko, rekord to jakieś 10 minut (oczywiście subiektywne)"
nie umiesz czytać? czy może nie rozumiesz co znaczy słowo "subiektywne"? czy o wuj ci chodzi?
  • Odpowiedz
@Sinti: przeczytałem dla autosugestii. ( ͡º ͜ʖ͡º) Pewnie kwestia wgrania sobie do głowy okreslonych obrazów. Problemów z lataniem np nie mam, renderuję całe miasta z góry i na pewno ma to związek z tym ze często korzystam z googleearth czy generalnie ciekawi mnie architektura/urbanistyka.
  • Odpowiedz
  • 1
możesz rozkładać ramiona i starać koncentrować się na wietrze żeby cię uniósł

odczuwać pęd powietrza wokół siebie

w sensie nie starać się przemieszczać tylko przemieszczać świat dookoła ciebie na przykład właśnie powietrze albo ziemie

@
  • Odpowiedz