Wpis z mikrobloga

@Dreszczyk: Nie chodzi o to. Chodzi o podejscie ludzi. Cos, co w pierwszej odpowiedzi - pierwsza linijka:

You're seeing something I've been talking about for a while, and it boils down to the motivation people find to become programmers.

Coraz czesciej widze tez na mirko ze ludzie pytaja o rzeczy, ktore mozna wygooglac w 10 sekund i znalezc mnostwo przydatnych
  • Odpowiedz
@msq: Nie rozumiem tego, myślenie jak z elektrody... Jak ktoś już zadał takie pytanie to odsyła się do odpowiedzi a nie do Google. Potem szukasz konkretnie pytania i dwie pierwsze strony wyników to 'google Twoim wybawcą' :/
  • Odpowiedz
@Dreszczyk: Chodzi mi tylko i wylacznie o to ze ludzie zadaja pytania nie robiac wczesniej absolutnie NIC w celu samodzielnego rozwiazania swojego problemu. W koncu ci wszyscy odpowiadajacy wyzdychaja ze starosci i nei bedzie mial im kto na tych forach odpowiadac. A oni sami nie beda widziec co dalej, bo zawsze pytali i ktos pomagal....
  • Odpowiedz
@Dreszczyk: Jeden bedzie cos probowal, szukal, meczysz sie, w koncu utknie, wklei cos na pastebin i przyjdzie szukac pomocy. I takiemu chetnie pomoge.

A inny od razu wjedzie z tekstem niech mi ktos napisze Taki niech ginie
  • Odpowiedz
@msq: ja mam tak ze jak chce napisać pytanie i staram sie je sprecyzować na potrzeby zwiezlej wypowiedzi to w 90% przypadków znajduje odpowiedz w głowie :) tzw metoda gumowej kaczki
  • Odpowiedz