Wpis z mikrobloga

@DJ007: Giełda to istna wojna. Jeden traci po to by innym mógł zyskać. Jednak czasami lepiej jest poświęcić jakieś tam środki i dać działać próbie czasu.
Zdecydowanie często sprawdza się powiedzenie, że dobry inwestor to martwy inwestor.
  • Odpowiedz
@DJ007: Nawet jak tracę 50% to mam w------e jaja i zostawiam. Niech się dzieje i jakoś się dzieje, że odbija,
Jeszcze nie doczekałem, że jakaś spółka padła.
W tym roku niczego nie zamknąłem ze stratą i takie mam właśnie postanowienie już do samego końca zabawy na giełdzie,
  • Odpowiedz
Jednak czasami lepiej jest poświęcić jakieś tam środki i dać działać próbie czasu

@frustrat-szczery: W biznesie kosztem są pensje, środki trwałe, transport, paliwo itp. W spekulacji/inwestowaniu kosztem są brane na klatę straty. Tak jak nie da się zrobić bezkosztowych biznesów, tak nie sa się ciągnąć na rynku bez strat.
  • Odpowiedz
@DJ007: zgadzam się w pełni jednak gdy dochodzi do cięcia kosztów często też rykoszetem obrywa inwestor bo rynek reaguje na tego typu zajścia rozumując gorsze warunki pracy a co za tym idzie gorsze traktowanie człowieka tam pracującego.
  • Odpowiedz
@pikachu-pikachu-2137: chyba nie do końca rozumiem twój wpis. Można interesować się at, zupełnie w nią nie wierząc, albo chcąc się z nią porządnie zaznajomić i wyrobić własne zdanie. Gość wyraźnie poprosił o odpowiedzi merytoryczne i uprzedził, że nieistotne będzie usuwał. Pisanie mu, za at nie działa to jak wrzucanie zdjęć kotletów schabowych na grupę dla wegan - ani to śmieszne ani na temat¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz