Wpis z mikrobloga

I jak to z tym poe2 jest, mając diabolo 4 to warto kupować czy nie? Generalnie ja to jestem takim graczem h&s, że po prostu lubię n---------ć mobki ( ͡° ͜ʖ ͡°) więc nie wiem czy będzie jakaś różnica, czy będę zabijał w d4, czy w poe 2 xD

#pathofexile #pathofexile2 #gry
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tak_masz_racje: W poe2 jest duzo wiecej kombinowania nad skillami i sprzetem zeby fajnie se biegac. W d4 nie ma to az takiego znaczenia.

To wbrew pozora sa dwie rozne gry jesli chodzi o mechanike.
  • Odpowiedz
@gorzki99: @Hmrogrz Właśnie na buildzie to niekoniecznie chce się skupiać. W sensie dropienie itemków itp. spoko, ale build to po prostu wezmę z neta i tyle. Wymyślanie samemu to nie dla mnie.
@onepnch Tylko pod jakim względem nie ma podjazdu? W poe 1 grałem kilka lat temu i w porównaniu do d3 to poe było dla mnie strasznie drewniane. Może w 2 jest teraz lepiej, nie wiem. A
  • Odpowiedz
Właśnie na buildzie to niekoniecznie chce się skupiać. W sensie dropienie itemków itp. spoko, ale build to po prostu wezmę z neta i tyle

@Tak_masz_racje: To jeszcze raz.
W d4 jak robiles builda wzietego z netu to biegales po itemki pod builda zeby Ci wypadly. I potem je ulepszales zeby miec to co chcesz.

W poe2 nie biegasz po itemki. Bo nie ma czegos takiego. W poe kazda itemke
  • Odpowiedz
W poe kupujesz a nie craftujesz chyba że lubisz walić łbem w ścianę

@onepnch: Tak. Bo jaki sens poswiecac orby na itemek bo MOZE wyleci to co chce jak ten itemek za tyle samo kupisz bo komus wylecial?

I w poe NIE MA CRAFTA. Jest gambling.

Craft=daje skladniki i wiem co mi wypadnie. 2 sztabki zelaza, 4 skory i mam zbroje. W poe dajesz i nie wiesz co wypadnie.
  • Odpowiedz
@onepnch: I właśnie wracamy do początku, bo mi w d4 się dobrze gra ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sensie jest oczywiście trochę rzeczy z-------h, ale sam gameplay jest przyjemny.
Z drugiej strony co mi tam, klucz można kupić za 60 zł to żaden pieniądz ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@Tak_masz_racje Poe2 też jest drewniane jak jedynka. Jedynie w czym poe2 jest lepsze w diablo to w craftingu.
Ludzie są zachwyceni tą grą nie wiem czemu. Fabuła jest tak nudna i męcząca, że już w drugim akcie masz dosyć. Ogromne mapy gdzie idziesz i idziesz, musisz praktycznie po ścianach chodzić by przejść nie przeoczyć, bo radar jest tak ujowy.
D4 jest płynne ma lepszą grafikę. W poe2 FPS mi skaczą jak
  • Odpowiedz
@Tak_masz_racje: warto, grałem we wszystkie części diablo, poe1 jakoś mnie do siebie nie przekonało, ale na pewno D4<PoE2. W D4 miałem wrażenie że nie biegasz czy chodzisz, ale pełzasz po mapie, w PoE2 jest bieganie + uniki non stop. Nie wiem jak z perspektywy end game, bo nie jestem no lifem i na grę mogę przeznaczyć kilka, maks kilkanaście godzin tygodniowo, ale na pewno większa frajda jest przy PoE.
  • Odpowiedz