Wpis z mikrobloga

Miraski, jak to jest z rozmiarem butów do biegania?
Wyłapałem ostatnio na promce ostatnią sztukę Pum Velocity 3 za naprawdę niezłą cenkę. Rozmiar miał być 28,5 cm, a więc pół centymetra więcej względem normalnego rozmiaru. Okazało się że był to jakiś błąd, a buty które do mnie przyszły są w rozmiarze 11,5 US 29,5 cm. Fitują całkiem przyzwoicie, w pięcie trzymają nieźle, a z przodu mam całego kciuka wolnego miejsca. I tutaj pojawia się pytanie: zatrzymać je? Wewnętrzna cebula mówi tak, bo w mniejszym rozmiarze kosztują ~150 ziko więcej xD Z drugiej strony czy nie ma ryzyka że będę w nich człapać, albo po czasie zrobią się zbyt luźne?
#bieganie #buty #kiciochpyta #pytanie
Chad_Klaudiusz - Miraski, jak to jest z rozmiarem butów do biegania? 
Wyłapałem ostat...

źródło: IMG_5661

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chad_Klaudiusz: jesli nie masz luzu, to jedyny problem moze byc taki, ze chokewka bedzie sie zginac w inbym miejscu i mozw sie przetrzec.

Jedni biora z 0,5 ro, miaru wieksze inni nawet 1.5 jak cieza to zostaw.

Na przyszlosc sugeruje patrzec na rozmiar jp (jpn), to jest rozmiar w cm a nie jakies dziwne przeliczniki.
  • Odpowiedz
@Chad_Klaudiusz: A ja ci powiem, że optycznie nie jest to jakaś duża różnica, a jak twierdzisz, że nie masz efektu luźnego buta, to zostaw je. W końcu chodzisz w różnych butach i te raczej nie stawiam, że kupiłeś jako daily, powinno być ok;)
  • Odpowiedz