Wpis z mikrobloga

Tak sobie oglądam i ciągle nie mogę wyjść z podziwu czemu ludzie się tak jarają tym 8k (i wyższe wartości) skoro szczytowym (pomijając aspekty wizualne, pod kątem sprzętowym to pewnie już nie będą natywnie tylko DLSS 21.37) jest 4K a powyżej to jest już praktycznie niewidoczna dla naszych oczu a komp to po prostu cieknie z niego jak z j0leczki po aksamitnej nocy na erazmusie. I tak aby obsłużyć 8K to pewnie trzeba mieć monitor 40-50 calowy a to już się w sumie mija z celem bo ile trzeba od niego siedzieć.
#l4d2 #gry #komputery #dlss #8k #gaming #pcmasterrace
https://youtu.be/PrTMkdtTbEY?si=wfvO87EkNYaFHkL0
MrPawlo112 - Tak sobie oglądam i ciągle nie mogę wyjść z podziwu czemu ludzie się tak...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kraven2024: c2? I tak jeszcze stawiając kropkę to jestem zdania że zamiast ślepej pogoni za odbiciami RT i rozdzielczością 4K a kończąc na oprawie graficznej, to nie lepiej aby twórcy zainwestowali środki w AI przeciwników?
  • Odpowiedz
  • 0
@kraven2024: No tak, ale pewnie powyżej 60hz to nie ogarnia, a tak to masz monitor, obraz ostry jak żyleta, 144/260hz 1440p i wszystko Ci pływa natywnie (bez "polepszaczy" obrazu jak w większości telewizorów).
  • Odpowiedz
@MrPawlo112: Przesiadłem się z monitora 32" 2K 165Hz na monitor 43" 144Hz i nie wróciłbym do mniejszego o mniejszej rozdzielczości. Na oleda się nie skusiłem bo obawiałem się wypalania bo duża część czasu to jednak statyczny interfejs programów. 8k według mnie już przesada.
  • Odpowiedz
@MrPawlo112: 8k to idealna rozdziałka na monitor/tv 48”(szkoda że jeszcze takich nie ma ale postęp cały czas postępuje). A o Tv nawet do wielkości 100” z hdmi 2.1 i 144Hz to pewnie nie słyszał. Postaw na biurku lg oled 48” lub 42” potestuj i wtedy się wypowiadaj
  • Odpowiedz
  • 0
@appmstt co ma OLED/QLED/IPS do mojego wpisu? W jednym zdaniu uważam że powyżej tych 4K (które i tak są moim zdaniem sporo na wyrost) to nie warto w sumie się pakować bo potrzeba naprawdę potężnego sprzętu aby taki niewielki zysk zauważyć.
  • Odpowiedz