Wpis z mikrobloga

@SzmaragdowySmok: Nie da się odpowiedzieć na tak zadane pytanie, nie dałeś do niego żadnych danych.

Przede wszystkim to na jakim jesteś poziomie obecnie? Jakie to są treningi, czy są tu jakieś mocniejsze jednostki czy po prostu wychodzisz przebiec załóżmy 10km każdego dnia. Jakie cele chcesz osiągnąć? Czy się wysypiasz celem prawidłowej regeneracji? Jaki kilometraż kręcisz? Czy te 3 treningi w tygodniu są dla ciebie obciążeniem? Jesteś zmęczony? Priorytetyzujesz bieganie czy
  • Odpowiedz
@SzmaragdowySmok: Różnica jest zasadnicza, przy 3 treningach w tygodniu wychodzi 1 trening jakościowy i 2 o niższej intensywności. Przy 4 treningach w tygodniu można się pokusić o 2 treningi jakościowe i 2 lżejsze. Generalnie jak opisał to @scorp02 wszystko zależy od zaawansowania, priorytetu i tego czy faktycznie trenujesz czy tylko sobie biegasz ale co do zasady przy 4 treningach w tygodniu jest dużo łatwiej ułożyć sensowny plan niż przy
  • Odpowiedz
@smokingcat: oczywiście że jest, ale to na poziomie sub30 min na 10km się robi 2 treningi dziennie. Jak ktoś jest na poziomie 40min na 10km, to dwa treningi dziennie to przerost formy nad treścią. Oczywiście jak ktoś trenuje, co innego jak ktoś po prostu lubi i sobie biega 2x dziennie :D
  • Odpowiedz
Ja pierdziele. Jak słyszę 30mi na 10km to serio nie wiem czy gadam z cyborgiem czy z jakimś lampartem :) czy jesteś jednym z dwóch wyżej wymienionych ??!! Czy po prostu lubisz se pobiegać dużo ??!!
  • Odpowiedz
@smokingcat: Na wysokim poziomie 2 treningi jednego dnia to standard.
Na ambitnym amatorskim poziomie też co raz częściej stosuje się podwójny trening jednego dnia (patrz Bartek Falkowski czy Mikołaj Raczyński u których w BPS standardem są dni z treningami rano i wieczorem)
  • Odpowiedz
@Wilson2231 wow ! Sprawdzę. Ale dwa biegowe dziennie ? Jak wspomniałem często zdarza mi się rano basen wieczór bieg lub siłka basen bieg ale 2x bieg - wow.
Tylko że ja truchtam 55min dyszkę więc żyje w innym wolniejszym świecie :)
  • Odpowiedz