Wpis z mikrobloga

Co najwyżej u HRek możesz wylądować za podważanie autorytetu kobiety XD

@Dalamar: a tam też wyłącznie kobiety, więc w zasadzie jesteś w dupie i albo zamkniesz ryj albo wylatujesz

@BlackpillMonster @deletenomads @patryk-kabacinski-1 @Zlmmerman @goral27 @pankalmar w życiu poznałem tylko jednego naprawdę dobrego Scrum Mastera. Ale żeby SM miało sens, to w projekcie zaangażowanych musi być więcej zespołów. SM przy jednym zespole czy 2 w projekcie
  • Odpowiedz
No to o czym my rozmawiamy...

@enten: Po prostu zgadzam się, że posiadanie niszowej wiedzy nie gwarantuje wysokich zarobków i może inne drogi są lepsze - istnienie managementu to udowadnia.

Natomiast podtrzymuję to, co powiedziałem - gdyby kodoklep nie był kodoklepem, co rachnuek różniczkowy zna z fimików e-trapeza, to nie musiałby klepać CRUDów w sprinatch ze scrum masterką po
  • Odpowiedz
Tak, zarobki niższe niż gdybym miał klepać na B2B dla kilenta zza granicy, ale za to zero zmartwień, opłacane konferencje i ciekawe zagadnienia.

@Pieszczoszek_Czyscioszek: No i ja się zgadzam z Tobą. W akademii jest cała masa ludzi, którzy mają wywalone w zarobki a robią to co robią z czystej ciekawości, pasji, a robią trudne rzeczy, a nawet są i tacy co po prostu lubią uczyć a robienie nauki to dodatek. Tak
  • Odpowiedz
Po prostu dyskusja powinna zacząć toczyć się nad sensem kapitalizmu samego w sobie, gdzie zamiast iść w jakość i doskonalenie procesów dla dobra klienta idzie się w ściemę i doskonalenie procesów downsizingu i wciskaniu kitu. To powoduje że jest masa stanowisk pracy dla speców od robienia stronek kolejnej kryptowaluty czy apki na dostawy żarcia niż jakiś nowych leków czy samolotów.

@enten: Plusik.
  • Odpowiedz
@dan3k dokładnie, jeżeli gdziekolwiek scrum master jest osobą poganiającą zespół itp itd to w firmie ewidentnie nie rozumie się pozycji scrum mastera (a samych zasad scruma tym bardziej)
  • Odpowiedz
@Dalamar: XD Czytasz z taka scrumgida na daily i przypadkiem masz wychodzi akurat to. Albo kłocisz sie zupełnie o coś innego, karolonka sprawidz jak powinna sie zachowywać(zeby ci d-----ć ze robisz źle) sama zobaczy ze robi źle nie, przyzna sie do winy ale ustąpi żeby nie wyszło publicznie ze znaczy mnie niż sprawiałą wrazenie ze znaczy.
  • Odpowiedz