Wpis z mikrobloga

@panDario: Jeżeli to autentyk to promieniowanie IR jest efektem tarcia obiektu o cząsteczki gazów znajdujących się w Ziemskiej atmosferze, same obiekty nie zostawiają nawet śladu w postaci promieniowania elektromagnetycznego w zakresie podczerwonym.
tojestmultikonto - @panDario: Jeżeli to autentyk to promieniowanie IR jest efektem ta...
  • Odpowiedz
@panDario: Jeżeli to autentyk to nie są ludzie, nie wiem czy można to w ogóle można nazwać to "statkiem kosmicznym". To jest po prostu niezidentyfikowany obiekt latający. Nie wiadomo nawet czy jest to forma materii czy jest to jakaś energia.
  • Odpowiedz
@panDario: Fluktuacje nad wojskowymi bazami lotniczymi przypominające rozbawione delfiny, które nie mają nawet kadłuba, że o silniku nie wspomnę i poruszają się z z dowolnie dużą prędkością np. 32 000 km/h. Wojsko tu niczego nie zdziała. Prawdopodobnie nie mamy nawet broni, która mogłaby to przechwycić i prawdopodobnie nawet nie próbowaliśmy do tego strzelać, przynajmniej ja bym nie zaryzykował znając możliwości tych obiektów.
  • Odpowiedz
jeśli to jest coś 'obcego' to jesteśmy zdani na ich łaskę

@panDario: Pana Jezusa? To jakaś przestarzała technologia, skoro te obiekty nie pochłaniają w całości promieniowania w zakresie podczerwonym i można je zauważyć. Chyba, że robią to celowo aby zaznaczyć swoją obecność w Ziemskiej atmosferze. Jedyna racjonalna hipoteza jaka przychodzi mi do głowy to wiązka fal radiowych o bardzo dużej energii. Wtedy może być to ziemska technologia. Nie wiem tylko
  • Odpowiedz
@panDario: Najbardziej prawdopodobne wydaje się być oszustwo. Jeżeli te obiekty latają w jakiś skoordynowany sposób i są wytworem jakiejś świadomości to raczej nie jest to dzieło człowieka, chyba, że nie było mnie akurat na tym wykładzie z fizyki. Sterowanie czymś takim, a przede wszystkim wytworzenie tego na obecnym etapie rozwoju cywilizacyjnego uważam za mało prawdopodobne. Obiekty te zostały zaobserwowane (o ile to prawda) w okolicy baz wojskowych, co może nie
  • Odpowiedz
@panDario: Z takimi danym nie da się pracować, masz zbyt duży "błąd pomiarowy" aby móc cokolwiek stwierdzić.
Jeżeli to rzeczywiście istnieje i widać tylko słabe promieniowanie podczerwone to najprawdopodobniej jest ono spowodowane tarciem cząsteczek powietrza, które przemieszczają się gdy obiekt porusza się w kubaturze naszej atmosfery, więc nie musi być to nawet energia, jak wcześniej założyłem. To może być siła lub rodzaj oddziaływania.

Jeżeli to istnieje i tak wygląda naprawdę
tojestmultikonto - @panDario: Z takimi danym nie da się pracować, masz zbyt duży "błą...
  • Odpowiedz