Wpis z mikrobloga

Zakładam startup technologiczny, kwestie formalne są już prawie dopięte, spółka zoo się zakłada, mamy pewne wsparcie od inkubatora przedsiębiorczości. Szukamy człowieka który mógłby zająć się rozwojem części związanej z machine learning. Rozpoznawanie obiektów w dość specyficznych warunkach, datasety dostępne w necie, ale kiepskiej jakości i pewnie trzeba będzie starać się o własne.
Produkt z dużym potencjałem być może też do zastosowań militarnych (okoliczności sprzyjają), jest perspektywa dotacji kierowanych, szczególnie własnie w ML więc w przyszłości jest szansa na bycie "kierownikiem" większego projektu. Póki co jednak pół roku pracy za darmo, do opracowania MVP i dostania kasy z funduszu. W zamian możemy zaoferować udziały w spółce no i oczywiście najważniejsze - doświadczenie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeżeli ktoś z was chciałby dołączyć do takiego zespołu, ma odpowiednią wiedzę do samodzielnej pracy, jest gotów podjąć ryzyko i nie boi się tego że może w pewnym momencie stać się odpowiedzialny za całkiem spory kawał organizacji to uderzajcie do mnie na priv

#programista15k #startup #firma #machinelearning
  • 81
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 583
. W zamian możemy zaoferować udziały w spółce no i oczywiście najważniejsze - doświadczenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@komakow: czyli nic i nic?
  • Odpowiedz
  • 0
Twojej na pewno :)

@Anakee: daje udziały i to procentowo nie małe więc chyba nie takiej tylko mojej :)

iks k---a de. Jak macie wsparcie z inkubatora, to płaćcie pensje. Ha
  • Odpowiedz
@komakow: czyli pół roku pracy za darmo z mglistą obietnicą udziałów/wypłaty? Jeszcze większe ha tfu.

Sam obecnie pracuję nad własnym produktem i nie wyobrażam sobie żeby szukać kogoś do pracy za darmo.
  • Odpowiedz
  • 7
nie wyobrażam sobie żeby szukać kogoś do pracy za darmo.

@pastarri: no to zazdroszczę że masz taki kapitał początkowy. My startujemy od zera i budujemy zespół dzieląc się udzialami. Dziwne ze nie rozumiesz tego podejścia skoro sam masz startup bo jest dość popularne w tej branży, przynajmniej wśród moich znajomych którzy właśnie za udziały pracują.
Nie szukam pracownika, a wspólnika, może to nie wybrzmiało w głównym poście dość dosadnie ale
  • Odpowiedz
@komakow: no fajnie że szukacie wspólnika a możesz powiedzieć jakie wy oferujecie zaplecze i doświadczenie - praca za darmo to jedno ale gdzieś takie eksperymenty trzeba przeprowadzać, chyba że w zamian za udziały ktoś ma wnieść do spółki serwery obliczeniowe
  • Odpowiedz
  • 1
możesz powiedzieć jakie wy oferujecie zaplecze i doświadczenie

@mrocznapszczola: bardzo dobre pytanie. Jeżeli jesteś zainteresowany to zapraszam na priv. Mirko nie jest dobrym miejscem do dzielenia się szczegółami, jak, widać po reakcjach na mój post
  • Odpowiedz
  • 35
@komakow czyli trzeba zrobić coś samemu od zera i rozwijać, w zamian obiecujesz bycie kierownikiem, czyli bycie j-----m za wszelkie błędy i inne? Jedyną opcją w której bym na to poszedł, to gdybyś zaoferował mi bycie właścicielem patentu (bo rozumiem o takowy będziecie się starać?). Jak nie, to super deal nie ma co ( ͡º ͜ʖ͡º) i jeszcze te pół roku za darmo xD. Jaką mam
  • Odpowiedz
  • 0
@Tomba: oferuje wejście do spółki i udziały w firmie. Nie wiem co więcej mógłbym dać żeby współpracownik czuł się lepiej xd

jeżeli masz odpowiednie kompetencje to zapraszam na priv, chętnie opowiem o szczegółach bo jak rozumiesz, jest ich dużo jak to przy zakładaniu firmy technologicznej.
  • Odpowiedz
Współczuję komuś kto będzie na tyle głupi żeby w to wejść. Niestety kiedyś też taki byłem i zmarnowałem kupę czasu
  • Odpowiedz
  • 27
@komakow udziały w spółce z kapitałem 5000pln? ( ͡º ͜ʖ͡º) no jak mówiłem, super deal. Lepszą opcją jest bycie właścicielem lub współwłaścicielem patentu, bo nawet jak się Twoja spółka wysypie to dalej moge mieć z tego pitos.
  • Odpowiedz