Wpis z mikrobloga

• 1
@FrostlyMostly: ci tak, ale wielu innych, nie zdających sobie z tego sprawy zaraz po early accesie już pewnie nie a koniecznością jest kupienie currency taba, map taba, frag taba i conajmniej 1 premium taba a to już trochę pieniążków jest. Nikt o tym specjalnie nie mówi i porównując poe do diablo mówią "and btw this game is free!1!!!!!11!1!". No k---a nie jest free. Lubię ich wchuj ale powinni zaktualizować trochę
  • Odpowiedz
@FrostlyMostly: teraz tak ale za pół roku już nie

@bubr32: Niby tak ale mimo wszystko PoE jest jedną z nielicznych gier gdzie item shop ma jakiś limit przez co w najgorszym wypadku należy ją traktować jak buy to play z darmowym trialem. Chociaż trzeba przyznać że z MTXem kursora ostro ich p------o i realnie wpływa to na rozgrywkę.
  • Odpowiedz
  • 2
@Elec: otóż to. Ja tylko piję do tego, że taki asmongold i inni streamerzy spuszczają się do tego, że to darmowa gra ale prawda jest taka, że granie w to za darmo to chyba najgorsze doświadczenie ever i nie powinno się tago akcentować, bo to robienie w c---a ludzi
  • Odpowiedz
"and btw this game is free!1!!!!!11!1!". No k---a nie jest free.

@Elec @bubr32: Ja to rozumiem, ale gra jest free.
Wiem że żeby grać normalnie pewne rzeczy wypada mieć, ale tez nie pisz ze są niezbędne.
Gracz zdąży zadecydować czy gra mu podpada czy nie zanim będzie "musiał" wydać cokolwiek.

Także prędzej ktoś się odbije od gry w ogóle niż od tego że jednak wypada wydać ze 30€ po
  • Odpowiedz
@bubr32: casualowi wystarczy dojść do endgame i troche go liznąć, darmowe taby do tego celu zapewniają aż naddto miejsca, zwlaszcza ze 99 procent itemow to i tak nic nie warte śmieci

poza tym, 200 pln na d------e taby to i tak mniej niż za diabełka
  • Odpowiedz
dobra to teraz robimy tak że wchodzisz na ligę i mieścisz się w 4 zakładkach a resztę w----------z na ziemię, pasuje?

@Elec: Ale czemu mam tak robić jak mi nie pasuje?
Natomiast nie blokuje mi to żadnego contentu i da się tak grać, w przypadku poe1 SPOKOJNIE robisz tak kampanie.

PoE jest często
  • Odpowiedz
  • 0
@FrostlyMostly: żądne oburzenie bro. Po prostu dyskucja nt tego czy gra powinna być nazywana darmową grą skoro jest o grindowaniu ale w wersji darmowej to sobie nie pogrindujesz. Ostatnio poe ogrywał forsen i nie ukończył 9 aktu a miał już wszystkie taby zapchane. Powodzenia z wejściem na mapy albo innym endgamem. Nazywanie ją pay to convenience jest w jakichś 40% poprawne bo mniej więcej tyle według mnie zaspokojone sa potrzeby
  • Odpowiedz
w przypadku poe1 SPOKOJNIE robisz tak kampanie

@FrostlyMostly: czyli tutorial
czyli tak jak pisałem, darmowy trial z opcją zapłacenia za pełną wersję, cieszę się że się zgadzamy

Ale czemu mam tak robić jak mi
  • Odpowiedz
  • 0
@Atomowy-Tomek: w diablo2 grałem zaledwie 15 lat, zrobiłem nawet własnego moda, napisałem od nowa 200 rw, dodałem crafting, konwertowałem animacje z innych gier dodając w ten sposób bossów, grzebałem w plikach gry jak dzik w żołędziach i niczego nie muszę googlować kolego :D

Diablo 2 miało łącznie około 30 affixów na itemach i przechodziło się to w 2 godziny po czym można było grę odłożyć na półkę i to z
  • Odpowiedz
Bo twierdzisz że PoE jest F2P więc albo pics or didn't happen albo stwierdzam że p--------z

@Elec: xD
Sie toksyczek uruchomił.
Masz cały kontent dostępny za free i tyle. W swojej główce twórz co chcesz.
  • Odpowiedz
@bubr32 Hur dur, gra nie jest f2p, nie zesraj się. 4 taby starcza do przejścia kampanii, jeśli gra ci się spodoba to kupujesz więcej i tyle. Wbrew pozorom jeśli gra się komuś spodoba to nie ma problemu z kupieniem jednorazowo tabów. Gra fajna, super fun ale muszę wydać 20$, kończę karierę xDDDD
  • Odpowiedz