Wpis z mikrobloga

to też głupie bo kasa topnieje a człowiek rozsądny powinien pomyśleć o przyszłości.

@Notes: topnieje jeśli jesteś dzbanem, jak masz wystarczającą ilość to nawet możesz żyć z obligacji indeksowanych inflacją.
  • Odpowiedz
@jutrobedzieinaczej: jest bezrobocie to jak nie masz pracy i jestes biedny.
Jesteś też realizowanie siebie tj jak jesteś bezrobotny ale masz pieniądze.
JK miałbym z 200k wolne to odpoczapbym od tego świata na parę lat. Powoli sobie podrozwalbym po świecie spiąć w tanich norkach, albo siedział w domu grając w Baldura przez miesiąc, może potem pojechałbym po ziomkach i siexizal u każdego parę dni i robił rzeczy.

Kilka takich miesięcy/lat
  • Odpowiedz
@Kupamilosci No tak nie do końca. Takie COI 4 letnie, nie jest w stanie uchronić cię zupełnie przed inflacją.
Jeśli inflacja "odczuwalna" przez konsumentów jest wyższa niż CPI, obligacje mogą nie w pełni zrekompensować spadku siły nabywczej.
Do tego dochodzi podatek belki oraz czas reakcji na zmianę inflacji.
Pamiętam że na stronie Iwucia był kalkulator, ale nie wiem czy jest aktualizowany na bieżąco.
  • Odpowiedz
@stepienz13posterunku miałem dość tej roboty, a że kierownik to spoko koleś był, to poprosiłem żeby mnie zwolnił (żeby nie było za porozumieniem stron, tylko z winy pracodawcy) i miałem jeszcze 3 miesięczny okres wypowiedzenia bez świadczenia pracy.
  • Odpowiedz