Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem po 30 stce, i jestem samotna. Nigdy z nikim nie byłam. Zastanawiam się, czy Bóg wybiera ludzi, i nakazuje im być samotnymi. Ni jestem katoliczką, ani nie praktykuje żadnej religii. Zastanawiam się, czy ja będę już zawsze sama? Gdybym miała założyć rodzinę, to stało by się to już dawno temu. Bóg poskąpił mi urody i intelektu. Wszystkie moje rówieśniczki mają mężów i dzieci Czy są tu osoby samotne, które żyją już ze sobą w zgodzie? Czy da się żyć samej, i być szczęśliwa? Jak nauczyć się żyć samej już zawsze? I proszę, nie piszcie mi o tinderach, bo już to przerabialam. Bdzydule na tej apce nie mają szans #anonimowemikro

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: nie chcę wchodzić w dyskusję na temat istnienia Boga, ale nikt nie decyduje o tym, czy będziesz samotna czy nie. Wiem za to, że lepiej być samotnym niż w nieszczęśliwym związku. Nie pakuj się w nic na siłę!
  • Odpowiedz
@mirko_anonim bóg nie istnieje, jeśli robisz coś źle to ty jesteś odpowiedzialna za swoje niepowodzenie, a jeśli się starasz to za twoje cierpienie nikt nie jest odpowiedzialny. Tak się po prostu dzieje. Tak, też mi przykro z tego powodu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
precyzyjna-marzycielka-80: Jestem w podobnej sytuacji. Jako nieatrakcyjna kobieta, mam świadomość, że nikt nigdy nie będzie ze mną chciał być. Im szybciej się z tym pogodzisz, tym dla Ciebie lepiej. Odkąd pamiętam wiedziałam, że będę sama i nigdy nie założę rodziny, chociaż też nigdy jako takiej (mam na myśli model rodzice plus dziecko) nie czułam potrzeby zakładania. Nie szukam miłości, nie spotykam się z nikim aby po prostu uniknąć rozczarowań, nie cierpieć
  • Odpowiedz
Mam 37 lat i nigdy za rękę nie trzymałem, jest ciężko, ale cóż, życie jest jakie jest, jeden ma lepiej inny gorzej.
Nie mieszaj do tego jakiegoś zewnętrznego boga, który opuścił ziemię wiele wiele lat temu, i zostawił nas tutaj tylko z jednym opiekunem.
Jeśli koniecznie już chcesz odnaleźć boga, to poszukaj w sobie, w swoim wnętrzu.
Wiem jedno, sposobów na znalezienie drugiej połówki masz mnóstwo, ale nie szukaj tam, gdzie pierwszym
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
silny-fenomen-65: @szymeq2001:

Wymagania nie mają tutaj już znaczenia, rzeczy muszą rozwijać się same w swoim tempie bez żadnego sztucznego pomagania na siłę, i tak dzieje się jak człowiek jest młody, po prostu łapie okazje bo tak został wychowany, jeżeli człowiek od małego był zniszczony przez np. wychowanie rodziców i środowisko to całe życie będzie męczarnią, po co do takiej męczarni wciągać drugą osobę?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz