Wpis z mikrobloga

Miruny!

Dosłownie nade mną wprowadził się, strzelam, jakiś studenciak, który uczy się grać na gitarze. Uczy się, bo idzie mu, lekko mówiąc okropnie.

Problem leży tutaj, że nie wiem czy on nie gra na jakimś wzmacniaczu czy czymś. Jestem teraz na urlopie, więc przeszkadza mi to tylko trochę, ale jak wrócę do pracy, będzie kaplica, bo mam sporo calli z klientami w ciągu dnia.

Ofc zamierzam podejść z prośbą o przestanie/wynajęcie salki etc. Ale chciałam dopytać się tutaj Was o dwie rzeczy

1. Jak to ugryźć? Czuję w kościach że to jakiś młody gniewny, który się obruszy, że baba jakaś przyszła i mu mówi co ma robić we własnym mieszkaniu.

2. Hipotetycznie, jeśli nie będzie ciszej (no tylko na tym mi w zasadzie zależy, gra naprawdę głośno) to czy jest opcja zgłoszenia tego? Gdzie? Wiecie, w końcu gra w dzień a nie w nocy, więc nie ma mowy o żadnym łamaniu ciszy nocnej czy coś.

No i trzymajcie kciuki żeby okazał się spoko, bo może tylko ja się źle nastawiam przed konfrontacją ()

#sasiedzi #pytanie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sadderdaze: jak gra na elektryku to można mu zasugerować, żeby używał słuchawek, wzmacniacze gitarowe często mają wyjście słuchawkowe, brzdęk strun nadal będzie słychać ale to nic w porównaniu do dźwięku gitary jak mówisz, że słychać jak by z wzmacniacza

jak gra na zwyczajnej gitarze to podobno za grosze można kupić tłumik ale nie wiem na ile to działa

1. Ja to ugryźć? Najlepiej nagraj na telefonie jak to słychać głośno
  • Odpowiedz
Nie ma czegoś takiego jak cisza nocna. U mnie była podobna sprawa… najpierw była kulturalna rozmowa raz, drugi, trzeci ale nic nie dało… więc zostaje tylko policja
  • Odpowiedz
Za zakłócanie spokoju w dzień w teorii też można dostać karę. W praktyce jeśli sąsiad się uprze jest niestety bezkarny, no chyba że za cel życia wyznaczysz sobie zbieranie dowodów (a będziesz musieć udowodnić na przykład że to sąsiad hałasuje a nie ktoś inny w jego mieszkaniu i że u Ciebie w mieszkaniu jest za głośno chociaż prawo nie specyfikuje żadnych technicznych norm w tym zakresie), wtedy jak trafi się sędzia który
  • Odpowiedz