Wpis z mikrobloga

Mam do Was pytanie motoryzacyjne z rana ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Macie jakis samochód z dzieciństwa, który strasznie się Wam podobał i marzyliście zeby go mieć w przyszłosci? Dla mnie to było Audi TT z obrazka, strasznie mi sie ten bydlak podobał ()

#motoryzacja #samochody
b.....S - Mam do Was pytanie motoryzacyjne z rana ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Macie jakis samochód z...

źródło: 9812_MTRP_02_I_AUDI-C

Pobierz
  • 261
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Celica, aż dziwne że ten model umarł.

@mlodir: nie dziwne. Ostatnia generacja to napęd na przód, kiepskie prowadzenie, kiepskie przyśpieszenie, brak silników z turbo. To ładnie wyglądająca bulwarówka, nie szybkie auto

Na pocieszenie powiem że niebawem wskrzeszają model
  • Odpowiedz
@Atreyu

>Celica, aż dziwne że ten model umarł.

@mlodir: nie dziwne. Ostatnia generacja to napęd na przód, kiepskie prowadzenie, kiepskie przyśpieszenie, brak silników z turbo. To ładnie wyglądająca bulwarówka, nie
  • Odpowiedz
@mlodir: posiadam ( ͡ ͜ʖ ͡) . Celica wraca na rynek, toyota zapowiedziała nowy model, niestety nic więcej nie wiadomo jaki napęd i silnik
  • Odpowiedz
To ładnie wyglądająca bulwarówka

@Atreyu: Nie jedyna w tamtym momencie. Prawie każdy producent produkował auta które "wyglądają na szybkie". Skończyła się moda (nie tylko na nie) to skończyły się bulwarówki. Teraz możesz sobie kupić SUVa. I crossovera.
Wolałem jednak tamte czasy.
  • Odpowiedz
@Atreyu: celika 7 jest wolna ale prowadzi się właśnie super, na zakrętach zawsze przyklejona jest i sztywna nawet na seryjnym zawieszeniu
  • Odpowiedz
Ale to przecież Toyota jest. Jedna wpadka nie powinna przekreślać całego modelu, zobacz ile czasu Alfa Romeo istnieje. Game silnikową i prowadzenie się auta można było załatwić prostym liftingiem.

@mlodir: akurat istnienie Alfy jest zależne od kroplówki Fiata. Tam sprzedaż całej marki jest mniejsza niż poszczególnych modeli Toyoty

Zresztą problem nie był w samej Celice. Było wtedy dużo takich tanich coupe, ale w pewnym momencie znikła moda na auta które
  • Odpowiedz
@brazowooka_eS: Dokładnie to Subaru, ale chyba sobie takie kupię, bo środki wpływają na konto dość sprawnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) i marzenie będzie spełnione. Z kolei inne super auta to mitsubishi lancer 8/9 i Nissan Skyline R34. Ogólnie japońskie auto tego okresu to dla mnie totalny sztos.
Akurat to auto które się Tobie podoba, to uważałem zawsze za nie ładne, ale wiadomo są różne gusta (
Lisanalcapone - @brazowooka_eS: Dokładnie to Subaru, ale chyba sobie takie kupię, bo ...

źródło: wrxsti

Pobierz
  • Odpowiedz
@brazowooka_eS
Jako że większość wczesnego dzieciństwa młóciłem w Colina to Subaru Impreza była marzeniem. W sumie LanEvo też, z wiekiem chyba nawet bardziej (ʘʘ).

I do dzisiaj mam z tyłu głowy że Impreza (i ogólnie Subaru) to samochód który fajnie by było mieć. Pomimo tego, że teraz już wiem jak złośliwe potrafią być te boxery to i tak diabeł na ramieniu podpowiada Subaru ( ͡º ͜
sstachuu - @brazowooka_eS 
Jako że większość wczesnego dzieciństwa młóciłem w Colina ...

źródło: temp_file4571533630351631948

Pobierz
  • Odpowiedz
celika 7 jest wolna ale prowadzi się właśnie super, na zakrętach zawsze przyklejona jest i sztywna nawet na seryjnym zawieszeniu

@dracul: ale na torach jej nie widać, nawet w kategorii fwd. Jest twarda, więc prowadzi się lepiej od Golfa, ale VII to było splunięcie w twarz fanom Toyoty wobec wcześniejszych GT4. Wcześniejsze modele też miały oczywiście wolnossaki z napędęm na przód, ale był też model który rozpalał emocje. Tu mamy
  • Odpowiedz