Wpis z mikrobloga

#sejm #polityka

Znowu jakis pisowiec na komisji leje wodę jak to 'uśmiechnięta koalicja' lamie prawo. No, z milion razy to słyszałem i milion razy się nie dowiedziałem jakie to prawo zostało złamane.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

i milion razy się nie dowiedziałem jakie to prawo zostało złamane.

@Turin89: Bo trzeba czytac miedzy wierszami. Koles powoluje sie na TK. Zapomnial tylko ze prawo zostalo zlamane przy wyborze sedziow do TK. A z definicji - jesli sedziowie (i przewodniczaca) sa wadliwie wybrani to cala organizacja nie dziala.
  • Odpowiedz
Nawet jeśli byliby prawidłowo wybrani

@ipkis123: No ale nie byli (ja nie ogarniam lennyfacow ale chyba tym razem trafie) ¯\(ツ)/¯ :PP

To jest jakas parodia. Miras jak to jest mozliwe ze zwykly wykopek widzi lamanie prawa gdzie "ci co maja tytuly" tego nie widza?

"chlopski rozum"? Serio? doktor nauk prawnych ulaskawia niewinnych. Nosz kutfa mac. Nie da sie ulaskawic niewinnych a nasz doktor to potrafi :DDD
  • Odpowiedz
Miras jak to jest mozliwe ze zwykly wykopek widzi lamanie prawa gdzie "ci co maja tytuly" tego nie widza?

@gorzki99: Przecież to jest proste jak budowa cepa. Nasi robią X = dobrze, tamci robią X = źle. Nie mam na myśli żadnej konkretnej partii, po prostu wszyscy interpretują prawo pod siebie.
Gdyby powstał hipotetyczny algorytm AI, który wydawałby obiektywne orzeczenia, to wszyscy posłowie by protestowali przeciwko takiemu rozwiązaniu.
  • Odpowiedz
prawo powinno byc tak zrobione zeby nie dalo sie go interpretowac

@gorzki99: no pewnie, pełna zgoda, przepisy powinny być jasne i precyzyjne
ale niestety nie są, a przynajmniej nie w tym sensie, który mamy obaj na myśli.
  • Odpowiedz