Wpis z mikrobloga

Pany z #pcmasterrace grający w #gry na PC z #windows mam pytanie:
PC "A" główny - bez WIFI bez BT, podpięty kablem do rutera,
PC "B" - mini wpięty w TV, z WIFI, z BT, podpięty kablem do rutera,
Czy mogę z "A" przesłać obraz z grą na TV z "B" przy użyciu sieci/rutera do którego obydwa są wpięte? (Jeśli się tak da, to poproszę o informację czym), czy tylko przy pomocy WIFI da się takie cuda robić?
Będę wdzięczny za informacje.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Rustyyyy: nie wiem, nie znam się kompletnie na tym. Zawsze był PC wpięty w monitor i tak się grało od ponad 25 lat. Obecnie mam drugi mini PC wpięty w TV, stąd pomysł, żeby odpalić wiedźmina na kompie głównym, ale obraz dać na duży TV, bo mam wrażenie, że wiedźmin 3 wygląda lepiej na PC, niż na moim xboxie S. Stąd pytanie kompletnego laika, jak to zrobić "z kabla".
  • Odpowiedz
@szypkibuk: moznesz to zrobić na dowolnym urządzeniu posiadającym procesor i dostęp do internetu
Polecam aplikację Moonloght, jest dostępna na android, macOS, Linux dla winceli jej nie ma bo Microsoft to evil korporacja.

Wejdź na jutube wpisz moonloght streaming i znajdziesz masę poradników
Powiem więcej Steam ma wbudowaną podobną funkcję
  • Odpowiedz
Obecnie mam drugi mini PC wpięty w TV, stąd pomysł, żeby odpalić wiedźmina na kompie głównym, ale obraz dać na duży TV, bo mam wrażenie, że wiedźmin 3 wygląda lepiej na PC, niż na moim xboxie S.

@szypkibuk: Tylko przy strumieniowaniu po sieci raz że chyba taki steam remote play nie wspiera 4k i jeszcze może ci kompresja zjadać jakość w dynamicznych scenach. I jeszcze dochodzi bardzo niewielki lag na
  • Odpowiedz