Wpis z mikrobloga

@Remus00 załóżmy że spotykasz normalną, dobrą dziewczynę - czy ty samego siebie (tak uczciwie) uważasz za dobrą partię na partnera? Co kładziesz na stół?
  • Odpowiedz
@Remus00 a ja napisałam że hipotetycznie spotykasz spoko dziewczynę która jest tobą zainteresowana - i pytam co ty jako mężczyzna i partner masz kobiecie do zaoferowania?
  • Odpowiedz
@Alzena: @Remus00

"a ja napisałam że hipotetycznie spotykasz spoko dziewczynę która jest tobą zainteresowana - i pytam co ty jako mężczyzna i partner masz kobiecie do zaoferowania"

A dlaczego twój wpis sugeruje że on nie ma nic do zaoferowania, sugerujesz jemu że nie może nic zaoferować? A może ma? A może po prostu jest dobrym człowiekiem i
  • Odpowiedz
@Drake1 No nie, ja wiele razy widziałam wpisy wykopków którzy pytali co kobiety kładą na stół w związku, więc ja odwracam pytanie. Gdyby ktoś mnie zapytał co wnoszę do związku jestem w stanie co najmniej 6 bardzo konkretnych przykładów podać - i to nie chodzi o bycie dobrym/lojalnym/uczciwym/opiekuńczym bo zakładam że takie cechy są dla każdego podstawowe i oczywiste. Każda relacja jest w pewnym sensie transakcją - ty kochasz i oczekujesz
  • Odpowiedz
@Drake1 I pamiętaj że związek długoterminowy, wieloletnia relacja to nie są tylko dobre momenty - to jest masa problemów i kłopotów, czy to finansowych czy zdrowotnych czy z dzieciakami czy jakichkolwiek. Żeby budować dobrą relacje OBIE strony muszą być dojrzałe, odpowiedzialne, mieć bardzo różne zasoby (materialne i niematerialne) z których skorzystają żeby te problemy rozwiązywać. A nie że np tylko jedna strona realnie działa a druga się przygląda albo rozkłada ręce
  • Odpowiedz
@Drake1 I owszem, zadałam kolesiowi proste pytanie na które nie otrzymałam odpowiedzi. Jeśli człowiek zna samego siebie, wie jakimi zasobami dysponuje i nawet na podstawie wcześniejszych doświadczeń wie również, co jest wartościowe i potrzebne żeby stworzyć dobrą relację - napisanie co wartościowego kładzie na stół w związku powinno zająć nie więcej niż 5 min.
  • Odpowiedz
zadałam kolesiowi proste pytanie na które nie otrzymałam odpowiedzi. Jeśli człowiek zna samego siebie, wie jakimi zasobami dysponuje i nawet na podstawie wcześniejszych doświadczeń wie również, co jest wartościowe i potrzebne żeby stworzyć dobrą relację - napisanie co wartościowego kładzie na stół w związku powinno zająć nie więcej niż 5 min.

@Alzena: ale po co ja się mam rozpisywać na taki temat randomowi z internetu xD Każdy sobie może napisać
  • Odpowiedz
@Remus00 no typie, wszyscy są tutaj randomami z neta, co to w ogóle za argument na wykopie? Gdybyś nawet napisał szczerze, że po prostu nie wiesz co masz do zaoferowania, albo że nie masz nic ale po prostu chciałbyś mieć dziewczynę - to byłoby bardziej uczciwe i lepiej by o tobie świadczyło niż próby bycia uszczypliwym „och kim ty jesteś żebym mial ci babo odpowiadać na jakieś pytania”. Serio na przyszłość
  • Odpowiedz