Wpis z mikrobloga

Mała aktualizacja wpisu , a zarazem swoistego eksperymentu. Równo 32 dni temu ustawiłem wszystkie posiadane przeze mnie zegarki (Timberland, Aztorin i Tommy Hilfiger) co do sekundy, by w odstępie miesiąca sprawdzić ich dokładność oraz ewentualne wahania wskazań. Co się okazało?

Po upływie miesiąca najmniejsze opóźnienie wskazywał Aztorin- był opóźniony o 11 sekund względem czasu środkowoeuropejskiego. Tuż za nim znajdował się Timberland, którego wskazanie w ciągu miesiąca zmieniło się o 14 sekund. Niestety, eksperyment wykazał również najprawdopodobniej usterkę Hilfigera, który był opóźniony aż o 20 minut (sic!). Ponieważ okres gwarancji się już skończył, pozostaje mi zniesmaczenie oraz co najwyżej traktowanie go jako biżuterię. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#zegarki #kontrolanadgarstkow #styl #modameska #czasomierze #mechanika
Anoncio2111 - Mała aktualizacja wpisu , a zarazem swoistego eksperymentu. Równo 32 dn...

źródło: sa-TA92W

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ale 20 minut po trzydziestu dniach?

@Anoncio2111: to jest zegarek złożony z najtańszych dostępnych części, tylko, że ma doklejone logo najnudniejszego projektanta mody w dziejach. Czego się spodziewasz?
  • Odpowiedz
@Anoncio2111: Nie ma opcji, aby sprawny zegarek kwarcowy miał odchyłkę 20 min po miesiącu. Ja bym spróbował polecić wymienić baterię. Może to pomóc, bo bardzo rzadko zdarza się, aby coś zepsuło się w ten właśnie sposób w zegarku kwarcowym, aby zaczął się spieszyć bądź późnić. Odchyłka nawet rzędu dwóch minut na miesiąc jest w praktyce niespotykana w sprawnym zegarku kwarcowym z baterią w dobrym stanie. Nawet najtańsze mechanizmy kwarcowe mają
  • Odpowiedz