Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #pracait #kryzysit #korposwiat

Czemu pasjonaci są tacy agresywni gdy się przy nich coś wspomni, że się nie lubi uczyć po pracy i jeździć na hackatony, konferencje, czytać książek? I tak w ogóle programuje dla hajsu a nie z misji czy pasji?

Jak słyszą że w weekend lecisz chodzić po Alpach albo nurkować na Zanzibarze to zawsze chodzą tacy wkurzeni i potem o byle pierdołe się czepiają na code review pull requestów

Z innymi ludźmi sobie na luzie pogadasz na luźne tematy - sport, motoryzacja, sterydy, d------i z tindera, melanż w klubie. A pasjonat tylko w kółko gada o tym jak fajnie postawić sobie poraz 50 arch linuxa, że gentoo już go w-----a i w ogóle bierze urlop na advent of code i odwołuje swoje sesje planszówek RPG i maratony mangi ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
nad__czlowiek - #programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #praca...

źródło: MEM

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@2-aminopirydyna: powiem więcej - oni z misji N----------Ą za darmo kod do open source. Z misji dają rozbudowane odpowiedzi na każdy problem na Stack Overflow. A potem przychodzi taki Sam Altman, KRADNIE całą zawartość intelektualną i karmi tymi danymi swój model AI i potem... sprzedaje go za kasę, zarabia miliony na licencjach xD

A ten model AI wypluwa nieraz w 100% czyjeś wypowiedzi ze stack overflow, czyli zwykła kradzież intelektualna.
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: Przecież oni nawet często nie piszą odpowiedzi na tym stacku. Oni walą konia do nabijania rangi i zamykania Ci postów z flagą było zamykamy albo hehe napisałeś coś źle i pozdro. A pamiętacie jacy byli elitarni, bo JESTEM K---A KIMŚ PATRZCIE MAM RANGĘ NA STACKU I REKRUTERKA DO MNIE NAPISAŁA albo mam 10000 gwiazdek na githubie.
Stack 10 lat temu był dosłownie taki sam jak forum sfd czy phpbyprzemo
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: Praca programisty i ogólnie w IT powinna być traktowana jak każda inna czyli o 16 rzucam robotę i o niej zapominam. Robienie z niej jakiejś świętości i poświęcanie jej swojego prywatnego czasu tylko szkodzi ogółowi pracowników.
  • Odpowiedz