Aktywne Wpisy

Samy_Naceri +1
#truskawki #ogrodnictwo #praca #januszebiznesu jedno wielkie XD niech mu wszystkie zgniją, w kom płaca XD
źródło: temp_file2521730429439103101
Pobierz
źródło: 1000021087
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file2521730429439103101
Pobierz
źródło: 1000021087
PobierzWykop.pl
Pracowałem w firmie X jako pierwszej poważnej firmy po stażach i praktykach. Spędziłem tam ponad 4 lata i było mi tam naprawdę dobrze. Po tym czasie odszedłem, głównie przez znudzenie projektem i kasę (chociaż znudzenie było głównym powodem).
Po 1.5 roku tam wróciłem, bo okazało się, że firma gdzie poszedłem była lekko mówiąc słaba i mnie oszukała z obowiązkami, a akurat mój poprzedni zespół szukał kogoś dodatkowego.
Posiedziałem tam kolejne 2 lata, aż wrzucili mnie w dupny projekt, wtedy kolejny raz odszedłem.
Teraz znowu, w ciągu roku jestem już w drugiej firmie (kontraktor na B2B) i w obu jest absolutny syf. A obie to szerokopojęty BigTech.
I teraz znowu, ta „moja” firma X od jakiegoś czasu b--------e mnie ofertami, które nie ukrywając, są czasem ciekawe. A mam w tej firmie zbudowaną jakąś tam renomę po tych latach, więc pewnie byłbym w stanie wynegocjować niezłe pieniądze (tak mi się wydaje po wcześniejszych doświadczeniach), ale tak czy siak, kasa byłaby ok.
No i ponownie byłby to UoP, a nie B2B, co mi bardzo odpowiada.
Wracalibyście, czy nie?
Inb4: „nie wchodzi się 2 razy do tej samej rzeki” nie znaczy tego, co się powszechnie przez to rozumie. Znaczy to, że każde doświadczenie jest nowe, bo rzeka płynie i ciągle zmienia się jej dno.
#pytanie #pytaniedoeksperta #praca #pracbaza #pracait #programowanie #programista15k
Wracać?
Znasz zasady gry, ludzi, prace, obowiazki.
Robisz swoje w najbardziej optymalny sposob i konczysz dzień.
W nowej pracy musisz sie bujac z odbijaniem od klamki, termonologia ktorej nie rozumiesz, nowe systemy, procedury, traktuja Cię jak