Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +247
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1045
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

#nieruchomosci
źródło: image
Pobierz2. Bez wrzesnia
3. Rynek wtorny jest delulu i w tyle za dewami
miota nim jak szatan :)
No co to za rozbicie - w tym samym wierszu na plus i na minus, taki Szczecin - pierwotny w dol o 3,5% a wtorny up 10% :) Tzn ja rozumiem ze to statystyka - tak trafilo i trudno, stad wg mnie nie ma sie co ekscytowac 1 odczytem, potrzeba 2-3 odczyty zeby zobaczyc trend + opozinienie NBP to zanim pojawi sie to w
hehe. Poznań -5%. Chyba nieprzypadkowo ktoś próbował majstrować przy kwotach odtworzeniowych, by mieć pole do ratowania przed spadkami.