Wpis z mikrobloga

Dziwna sprawa. Doładowałem sobie konto lirami tureckimi żeby zakupić grę, wszystko ładnie przeszło. I standardowo, włączam konsolę, zmieniam region konsoli na Turcję, uruchamiam ponownie, wchodzę do sklepu kupuję grę a pisze mi błędny region? Miał ktoś podobnie albo wie jak to ogarnąć?
#xbox #xboxseriesx
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@biczek: Hmm przez telefon wyskakuje mi ten sam błąd co na konsoli ale to może wina słabego vpn-a. Jakiś godny polecenia na telefon gdzie się to udaje?
  • Odpowiedz
  • 0
@biczek: Hmm ogólnie zainstalowałem apkę i połączyłem z telefonem ale nie widzę w niej sklepu. Tylko gry z gamepassa i możliwość gry na telefonie. No chyba, że coś przeoczyłem?
  • Odpowiedz
  • 1
@Ratusz1 jakiś czas temu, Microsoft zablokował możliwość zakupu w taki sposób gier. Podobno musisz mieć konto założone na Turcję, żeby tam kupować, zmiana regionu już nie działa. Chyba że coś się w ostatnim miesiącu zmieniło i znów wróciła taka możliwość.
  • Odpowiedz
  • 1
@biczek: Niestety przez stronę też nie działa. Czytałem na reddicie i na niemieckim odpowiedniku peppera czy jest jakieś rozwiązanie ale jeszcze nikt nic nie wymyślił jak to obejść po nowych zmianach.
  • Odpowiedz
  • 1
@biczek: Ta i to dość sporą ilością xD Chciałem kupić Stalkera ultimate edition xD Ale myślę, że prędzej czy później będzie jakiś sposób na obejście.
  • Odpowiedz
  • 0
@Smartek: Gotowe klucze często są o wiele droższe. Np w tej sytuacji chcę kupić Stalkera ultimate edition i za lity wychodzi mi 76 euro gdzie najtańszy klucz jaki znalazłem kosztuje 95 euro.
  • Odpowiedz