Wpis z mikrobloga

@red7000: Ja tam unikam jak ognia, im się nawet nie chce zajeżdżać do mnie. Nie zliczę ile razy kurier postanowił wrzucić paczkę do punktu odbioru w żabce zamiast przyjechać, a w domu ludzie byli. Myślałem, że to dlatego, że mieszkam w dzielnicy dalej od centrum, ale ostatnio zamówiłem dostawę do biura w samym centrum miasta i zamiast kuriera dostałem tylko informację, że nie udało się dostarczyć przesyłki i ponowią dostarczenie
  • Odpowiedz
@ergi89: @Shilghter KPI nie kłamią. ;) Na kiepskie sztuki kurierów nie ma rady i KAŻDY kurier ma błędy, pomyłki. Nie ma idealnych kurierów, bo za dużą rolę odgrywają ludzie po presją czasu. Normalnym jest to, że sortowniach ktoś nie zeskanuje paczki, która miała wyjść przyspieszonym samolotem i cały transport za miliony monet szlag trafił.

Jedyne co tutaj jest warte uwagi, na dłuższą metę, to jest wskaźnik, jak często te
  • Odpowiedz
@Shilghter Roszczeniowość, to słowo idealnie pasuje do Ciebie, Pana Władcy nad kurierami. Pewnie wysyłasz rozkazy SMS-em, o której ma zawitać przed bramami twymi.
  • Odpowiedz