Wpis z mikrobloga

Do zobaczenia na autostradzie, pipeczki 😎

I tak, mrugam długimi i odpalam kierunkowskaz gdy widzę zawalidrogę, który mógłby wykonać manewr wyprzedzania szybciej i płynniej (gdy są do tego warunki) ale tego nie robi żeby mnie i innych poirytować.

Nie, nie dojeżdżam pod zderzak, utrzymuję ~ 100 metrów odległości. Jeśli jednak kierowca przede mną wyraźnie złośliwie nie chce zjechać chociaż miał taką możliwość to w istocie podjadę bliżej i mrugnę długimi dwa góra trzy razy. W sytuacji gdy to nie pomaga to czekam chwileczkę recytując szereg zaklęć (na debilizm lub skrajny kretynizm innych kierowców, którzy nigdy nie powinni dostać prawa jazdy nic nie poradzę), a następnie wyprzedzam delikwenta pokazując mu jednocześnie najwyższy palec by mnie dobrze widział podczas manewru.Gdy mam czas to jadę za takim bęcwałem i czyham aż popełni jakieś wykroczenie na drodze, nawet najmniejsze zgłaszam na policję.

Potrafię też, o ile czasu nie brakuje, pojechać za takim burakiem, który myśli, że jest szeryfem aż zaparkuje i wtedy się takiego zapytać czy prawo jazdy zdobył na jarmarku w Opocznie w obwarzankach. Liczę, że będzie się rzucał (zdarzyło się raz czy osiem razy) bo wtedy będę mógł całkowicie bezkarnie wypłacić klasyczną lepę. Nie ukrywam, że słowne poniżanie dekli nie potrafiących jeździć jak człowiek cywilizowany również przynosi satysfakcje tak samo jak świeczki w oczach takiego jednego z drugim.

Jak wyprzedzasz kawalkadΔ™ ciΔ™ΕΌarΓ³wek to zrΓ³b to w sposΓ³b pΕ‚ynny, nie wlecz siΔ™ 95 km/h i nie bΔ…dΕΊ maΕ‚piozΕ‚oΕ›liwy bo to ΕΌadna sztuka. JeΕ›li w lusterku widzisz, ΕΌe szybko siΔ™ do ciebie zbliΕΌam, a do tego mam wΕ‚Δ…czony kierunkowskaz lub mrugam Ε›wiatΕ‚ami to bardzo ciΔ™ proszΔ™ zrΓ³b to, o co kogoΕ› prosiΕ‚a onegdaj poseΕ‚ Ε»ukowska. Nie eskaluj, nie pokazuj jaki to jesteΕ› prawilniak i jak poprawnie jeΕΊdzisz tylko po prostu zjeΕΌdΕΌaj mi z drogi - w ten sposΓ³b wszyscy bΔ™dΔ… szczΔ™Ε›liwi. ZwΕ‚aszcza, ΕΌe prawy pas jest wolny.

Aha, na koniec, w życiu dostałem tylko jeden mandat - za rozmowę przez telefon. Na przekraczaniu prędkości nigdy mnie nikt nie złapał, a zdarza mi się, jeśli warunki są odpowiednie, jechać ponad 250 autostradą czy blisko 200 na ekspresówce. Zawsze mam odpalonego Janosika, Googlemapsy oraz radio na policyjnej częstotliwości by w razie czego zwolnić przed kontrolą :D Na razie się udaje, wierzę, że tak zostanie.

#bekazpodludzi #samochody #bmw #niepopularnaopinia
ExcessivePlayer - Do zobaczenia na autostradzie, pipeczki 😎

I tak, mrugam dΕ‚ugimi i...

ΕΊrΓ³dΕ‚o: IMG_3393

Pobierz
  • 77
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

obawiam się takiego manewru, widząc bęcwała, który prawko najpewniej znalazł w bigosie wierzę, że jeszcze we mnie walnie bo skoro nie potrafisz patrzeć w lusterka to wszystko jest możliwe.

@ExcessivePlayer: jak zrobisz to dość szybko to nawet nie zdąży tego zrobić xD Polecam, stosuje od zawsze i to w pełni legalne.
  • Odpowiedz
  • 1
@DrCieplak przejechałem motorem całą Europe w tym roku i wniosek mam jeden wszyscy jeżdżą lewym pasem podczas gdy prawy jest pusty. Jedyny wyjątek stanowili niemcy i austriacy. W mieczech lewy pusty i nawet kapelusznicy z pl jechali grzecznie prawym. Mam nadzieje ze akcje typu drony i nagrania z wiaduktów spowodują l, że wszyscy zjada na prawy pas a dodatków wariaci w bmw nie będą mieli kogo spychać długimi.
  • Odpowiedz
@ExcessivePlayer: jesteΕ› moim guru.
Czy rozwaΕΌaΕ‚eΕ› dawanie korepetycji w opisanym przez ciebie zakresie?
Styl jazdy mam podobny ale brakuje mi trochΔ™ pewnoΕ›ci siebie przy parkingowych potyczkach. Jestem wysoki i waΕΌΔ™ koΕ‚o 100 wiΔ™c ze sprzedawaniem lep na ryj teΕΌ nie bΔ™dΔ™ miaΕ‚ problemu.
Jak otworzysz szkΓ³Ε‚kΔ™ to daj znaΔ‡ , bardzo chciaΕ‚bym wziΔ…Δ‡ udziaΕ‚ w takim kursie ( Ν‘Β° ΝœΚ– Ν‘Β°)
Muszę kończyć bo jadę 200
  • Odpowiedz
bo wtedy będę mógł całkowicie bezkarnie wypłacić klasyczną lepę.

@ExcessivePlayer: Nie dostaΕ‚eΕ› w ryjnka rok temu w warmiΕ„sko-mazurskiem przypadkiem? Jak coΕ›, to byΕ‚em ja.
  • Odpowiedz
@Entelechia: nie wiem kto jest wiΔ™kszym prymitywem - ty, czy ci, ktΓ³rzy cie spΕ‚odzili πŸ˜‚
@coollfon: niestety, nie stać cię.
@Peugot: zgadzam siΔ™, moplikarze w swoich piΔ™Δ‡dziesiΔ™ciokonnych strupach precz na prawy pas!
@Piospi: spoko, pluj sobie podczas gdy ja bΔ™dΔ™ odbywaΕ‚ wojaΕΌe w moim BMW za prawie pΓ³Ε‚ baΕ„ki 😎
@sawes05: spokojnie, mam - czy ta troska wynika z nieodpartej chΔ™ci opΔ™dzlowania
  • Odpowiedz
Od paru lat policja przeszΕ‚a na szyfrowanΔ… cyfrΓ³wkΔ™

@Atreyu: Tylko w duΕΌych miastach. U mnie nadal analog. Co nie zmienia faktu ΕΌe i tak przez radio nie ma juΕΌ wraΕΌliwych danych, wszystko idzie przez "urzΔ…dzenie" czyli urzΔ…dzenie i apka.
  • Odpowiedz
@Peugot: Fajnie a ja ostatnio na A4 wyprzedzałem 2 tiry przez jakieś 12 sekund i to wystarczyło by debil z tyłu zaczął podjeżdżać do zderzaka tylko nie zdążyl zanim zjechałem na prawy. I nie, nie wepchałem się tiry wyprzedziłem gdy dostawczy przede mną zjechał na prawy. Inny polaczek dostał jakiegoś zwarcia w mózgu i zaczął mi walić długimi gdy jechałem prawym pasem.
  • Odpowiedz