I tak, mrugam dΕugimi i odpalam kierunkowskaz gdy widzΔ zawalidrogΔ, ktΓ³ry mΓ³gΕby wykonaΔ manewr wyprzedzania szybciej i pΕynniej (gdy sΔ do tego warunki) ale tego nie robi ΕΌeby mnie i innych poirytowaΔ.
Nie, nie dojeΕΌdΕΌam pod zderzak, utrzymujΔ ~ 100 metrΓ³w odlegΕoΕci. JeΕli jednak kierowca przede mnΔ wyraΕΊnie zΕoΕliwie nie chce zjechaΔ chociaΕΌ miaΕ takΔ moΕΌliwoΕΔ to w istocie podjadΔ bliΕΌej i mrugnΔ dΕugimi dwa gΓ³ra trzy razy. W sytuacji gdy to nie pomaga to czekam chwileczkΔ recytujΔ c szereg zaklΔΔ (na debilizm lub skrajny kretynizm innych kierowcΓ³w, ktΓ³rzy nigdy nie powinni dostaΔ prawa jazdy nic nie poradzΔ), a nastΔpnie wyprzedzam delikwenta pokazujΔ c mu jednoczeΕnie najwyΕΌszy palec by mnie dobrze widziaΕ podczas manewru.Gdy mam czas to jadΔ za takim bΔcwaΕem i czyham aΕΌ popeΕni jakieΕ wykroczenie na drodze, nawet najmniejsze zgΕaszam na policjΔ.
PotrafiΔ teΕΌ, o ile czasu nie brakuje, pojechaΔ za takim burakiem, ktΓ³ry myΕli, ΕΌe jest szeryfem aΕΌ zaparkuje i wtedy siΔ takiego zapytaΔ czy prawo jazdy zdobyΕ na jarmarku w Opocznie w obwarzankach. LiczΔ, ΕΌe bΔdzie siΔ rzucaΕ (zdarzyΕo siΔ raz czy osiem razy) bo wtedy bΔdΔ mΓ³gΕ caΕkowicie bezkarnie wypΕaciΔ klasycznΔ lepΔ. Nie ukrywam, ΕΌe sΕowne poniΕΌanie dekli nie potrafiΔ cych jeΕΊdziΔ jak czΕowiek cywilizowany rΓ³wnieΕΌ przynosi satysfakcje tak samo jak Εwieczki w oczach takiego jednego z drugim.
Jak wyprzedzasz kawalkadΔ ciΔΕΌarΓ³wek to zrΓ³b to w sposΓ³b pΕynny, nie wlecz siΔ 95 km/h i nie bΔ dΕΊ maΕpiozΕoΕliwy bo to ΕΌadna sztuka. JeΕli w lusterku widzisz, ΕΌe szybko siΔ do ciebie zbliΕΌam, a do tego mam wΕΔ czony kierunkowskaz lub mrugam ΕwiatΕami to bardzo ciΔ proszΔ zrΓ³b to, o co kogoΕ prosiΕa onegdaj poseΕ Ε»ukowska. Nie eskaluj, nie pokazuj jaki to jesteΕ prawilniak i jak poprawnie jeΕΊdzisz tylko po prostu zjeΕΌdΕΌaj mi z drogi - w ten sposΓ³b wszyscy bΔdΔ szczΔΕliwi. ZwΕaszcza, ΕΌe prawy pas jest wolny.
Aha, na koniec, w ΕΌyciu dostaΕem tylko jeden mandat - za rozmowΔ przez telefon. Na przekraczaniu prΔdkoΕci nigdy mnie nikt nie zΕapaΕ, a zdarza mi siΔ, jeΕli warunki sΔ odpowiednie, jechaΔ ponad 250 autostradΔ czy blisko 200 na ekspresΓ³wce. Zawsze mam odpalonego Janosika, Googlemapsy oraz radio na policyjnej czΔstotliwoΕci by w razie czego zwolniΔ przed kontrolΔ :D Na razie siΔ udaje, wierzΔ, ΕΌe tak zostanie.
obawiam siΔ takiego manewru, widzΔ c bΔcwaΕa, ktΓ³ry prawko najpewniej znalazΕ w bigosie wierzΔ, ΕΌe jeszcze we mnie walnie bo skoro nie potrafisz patrzeΔ w lusterka to wszystko jest moΕΌliwe.
@ExcessivePlayer: jak zrobisz to doΕΔ szybko to nawet nie zdΔ ΕΌy tego zrobiΔ xD Polecam, stosuje od zawsze i to w peΕni legalne.
@DrCieplak przejechaΕem motorem caΕΔ Europe w tym roku i wniosek mam jeden wszyscy jeΕΌdΕΌΔ lewym pasem podczas gdy prawy jest pusty. Jedyny wyjΔ tek stanowili niemcy i austriacy. W mieczech lewy pusty i nawet kapelusznicy z pl jechali grzecznie prawym. Mam nadzieje ze akcje typu drony i nagrania z wiaduktΓ³w spowodujΔ l, ΕΌe wszyscy zjada na prawy pas a dodatkΓ³w wariaci w bmw nie bΔdΔ mieli kogo spychaΔ dΕugimi.
@ExcessivePlayer: jesteΕ moim guru. Czy rozwaΕΌaΕeΕ dawanie korepetycji w opisanym przez ciebie zakresie? Styl jazdy mam podobny ale brakuje mi trochΔ pewnoΕci siebie przy parkingowych potyczkach. Jestem wysoki i waΕΌΔ koΕo 100 wiΔc ze sprzedawaniem lep na ryj teΕΌ nie bΔdΔ miaΕ problemu. Jak otworzysz szkΓ³ΕkΔ to daj znaΔ , bardzo chciaΕbym wziΔ Δ udziaΕ w takim kursie ( Ν‘Β°ΝΚΝ‘Β°) MuszΔ koΕczyΔ bo jadΔ 200
@Entelechia: nie wiem kto jest wiΔkszym prymitywem - ty, czy ci, ktΓ³rzy cie spΕodzili π @coollfon: niestety, nie staΔ ciΔ. @Peugot: zgadzam siΔ, moplikarze w swoich piΔΔdziesiΔciokonnych strupach precz na prawy pas! @Piospi: spoko, pluj sobie podczas gdy ja bΔdΔ odbywaΕ wojaΕΌe w moim BMW za prawie pΓ³Ε baΕki π @sawes05: spokojnie, mam - czy ta troska wynika z nieodpartej chΔci opΔdzlowania
Od paru lat policja przeszΕa na szyfrowanΔ cyfrΓ³wkΔ
@Atreyu: Tylko w duΕΌych miastach. U mnie nadal analog. Co nie zmienia faktu ΕΌe i tak przez radio nie ma juΕΌ wraΕΌliwych danych, wszystko idzie przez "urzΔ dzenie" czyli urzΔ dzenie i apka.
@Peugot: Fajnie a ja ostatnio na A4 wyprzedzaΕem 2 tiry przez jakieΕ 12 sekund i to wystarczyΕo by debil z tyΕu zaczΔ Ε podjeΕΌdΕΌaΔ do zderzaka tylko nie zdΔ ΕΌyl zanim zjechaΕem na prawy. I nie, nie wepchaΕem siΔ tiry wyprzedziΕem gdy dostawczy przede mnΔ zjechaΕ na prawy. Inny polaczek dostaΕ jakiegoΕ zwarcia w mΓ³zgu i zaczΔ Ε mi waliΔ dΕugimi gdy jechaΕem prawym pasem.
I tak, mrugam dΕugimi i odpalam kierunkowskaz gdy widzΔ zawalidrogΔ, ktΓ³ry mΓ³gΕby wykonaΔ manewr wyprzedzania szybciej i pΕynniej (gdy sΔ do tego warunki) ale tego nie robi ΕΌeby mnie i innych poirytowaΔ.
Nie, nie dojeΕΌdΕΌam pod zderzak, utrzymujΔ ~ 100 metrΓ³w odlegΕoΕci. JeΕli jednak kierowca przede mnΔ wyraΕΊnie zΕoΕliwie nie chce zjechaΔ chociaΕΌ miaΕ takΔ moΕΌliwoΕΔ to w istocie podjadΔ bliΕΌej i mrugnΔ dΕugimi dwa gΓ³ra trzy razy. W sytuacji gdy to nie pomaga to czekam chwileczkΔ recytujΔ c szereg zaklΔΔ (na debilizm lub skrajny kretynizm innych kierowcΓ³w, ktΓ³rzy nigdy nie powinni dostaΔ prawa jazdy nic nie poradzΔ), a nastΔpnie wyprzedzam delikwenta pokazujΔ c mu jednoczeΕnie najwyΕΌszy palec by mnie dobrze widziaΕ podczas manewru.Gdy mam czas to jadΔ za takim bΔcwaΕem i czyham aΕΌ popeΕni jakieΕ wykroczenie na drodze, nawet najmniejsze zgΕaszam na policjΔ.
PotrafiΔ teΕΌ, o ile czasu nie brakuje, pojechaΔ za takim burakiem, ktΓ³ry myΕli, ΕΌe jest szeryfem aΕΌ zaparkuje i wtedy siΔ takiego zapytaΔ czy prawo jazdy zdobyΕ na jarmarku w Opocznie w obwarzankach. LiczΔ, ΕΌe bΔdzie siΔ rzucaΕ (zdarzyΕo siΔ raz czy osiem razy) bo wtedy bΔdΔ mΓ³gΕ caΕkowicie bezkarnie wypΕaciΔ klasycznΔ lepΔ. Nie ukrywam, ΕΌe sΕowne poniΕΌanie dekli nie potrafiΔ cych jeΕΊdziΔ jak czΕowiek cywilizowany rΓ³wnieΕΌ przynosi satysfakcje tak samo jak Εwieczki w oczach takiego jednego z drugim.
Jak wyprzedzasz kawalkadΔ ciΔΕΌarΓ³wek to zrΓ³b to w sposΓ³b pΕynny, nie wlecz siΔ 95 km/h i nie bΔ dΕΊ maΕpiozΕoΕliwy bo to ΕΌadna sztuka. JeΕli w lusterku widzisz, ΕΌe szybko siΔ do ciebie zbliΕΌam, a do tego mam wΕΔ czony kierunkowskaz lub mrugam ΕwiatΕami to bardzo ciΔ proszΔ zrΓ³b to, o co kogoΕ prosiΕa onegdaj poseΕ Ε»ukowska. Nie eskaluj, nie pokazuj jaki to jesteΕ prawilniak i jak poprawnie jeΕΊdzisz tylko po prostu zjeΕΌdΕΌaj mi z drogi - w ten sposΓ³b wszyscy bΔdΔ szczΔΕliwi. ZwΕaszcza, ΕΌe prawy pas jest wolny.
Aha, na koniec, w ΕΌyciu dostaΕem tylko jeden mandat - za rozmowΔ przez telefon. Na przekraczaniu prΔdkoΕci nigdy mnie nikt nie zΕapaΕ, a zdarza mi siΔ, jeΕli warunki sΔ odpowiednie, jechaΔ ponad 250 autostradΔ czy blisko 200 na ekspresΓ³wce. Zawsze mam odpalonego Janosika, Googlemapsy oraz radio na policyjnej czΔstotliwoΕci by w razie czego zwolniΔ przed kontrolΔ :D Na razie siΔ udaje, wierzΔ, ΕΌe tak zostanie.
#bekazpodludzi #samochody #bmw #niepopularnaopinia
ΕΊrΓ³dΕo: IMG_3393
Pobierz@ExcessivePlayer: jak zrobisz to doΕΔ szybko to nawet nie zdΔ ΕΌy tego zrobiΔ xD Polecam, stosuje od zawsze i to w peΕni legalne.
ΕΊrΓ³dΕo: 4ce4b0a6f3ae3c8292ad3ce5a475c87e
PobierzCzy rozwaΕΌaΕeΕ dawanie korepetycji w opisanym przez ciebie zakresie?
Styl jazdy mam podobny ale brakuje mi trochΔ pewnoΕci siebie przy parkingowych potyczkach. Jestem wysoki i waΕΌΔ koΕo 100 wiΔc ze sprzedawaniem lep na ryj teΕΌ nie bΔdΔ miaΕ problemu.
Jak otworzysz szkΓ³ΕkΔ to daj znaΔ , bardzo chciaΕbym wziΔ Δ udziaΕ w takim kursie ( Ν‘Β° ΝΚ Ν‘Β°)
MuszΔ koΕczyΔ bo jadΔ 200
ΕΊrΓ³dΕo: 3d2d08bdcfbb62aa38048d8a42a2381f
Pobierz@ExcessivePlayer: Nie dostaΕeΕ w ryjnka rok temu w warmiΕsko-mazurskiem przypadkiem? Jak coΕ, to byΕem ja.
@coollfon: niestety, nie staΔ ciΔ.
@Peugot: zgadzam siΔ, moplikarze w swoich piΔΔdziesiΔciokonnych strupach precz na prawy pas!
@Piospi: spoko, pluj sobie podczas gdy ja bΔdΔ odbywaΕ wojaΕΌe w moim BMW za prawie pΓ³Ε baΕki π
@sawes05: spokojnie, mam - czy ta troska wynika z nieodpartej chΔci opΔdzlowania
@girabaldi: skoro masz to w dupie to w jakim celu tu tostujesz?
@Atreyu: Tylko w duΕΌych miastach. U mnie nadal analog. Co nie zmienia faktu ΕΌe i tak przez radio nie ma juΕΌ wraΕΌliwych danych, wszystko idzie przez "urzΔ dzenie" czyli urzΔ dzenie i apka.
Komentarz usuniΔty przez moderatora