Wpis z mikrobloga

Do zobaczenia na autostradzie, pipeczki 😎

I tak, mrugam długimi i odpalam kierunkowskaz gdy widzę zawalidrogę, który mógłby wykonać manewr wyprzedzania szybciej i płynniej (gdy są do tego warunki) ale tego nie robi żeby mnie i innych poirytować.

Nie, nie dojeżdżam pod zderzak, utrzymuję ~ 100 metrów odległości. Jeśli jednak kierowca przede mną wyraźnie złośliwie nie chce zjechać chociaż miał taką możliwość to w istocie podjadę bliżej i mrugnę długimi dwa góra trzy razy. W sytuacji gdy to nie pomaga to czekam chwileczkę recytując szereg zaklęć (na debilizm lub skrajny kretynizm innych kierowców, którzy nigdy nie powinni dostać prawa jazdy nic nie poradzę), a następnie wyprzedzam delikwenta pokazując mu jednocześnie najwyższy palec by mnie dobrze widział podczas manewru.Gdy mam czas to jadę za takim bęcwałem i czyham aż popełni jakieś wykroczenie na drodze, nawet najmniejsze zgłaszam na policję.

Potrafię też, o ile czasu nie brakuje, pojechać za takim burakiem, który myśli, że jest szeryfem aż zaparkuje i wtedy się takiego zapytać czy prawo jazdy zdobył na jarmarku w Opocznie w obwarzankach. Liczę, że będzie się rzucał (zdarzyło się raz czy osiem razy) bo wtedy będę mógł całkowicie bezkarnie wypłacić klasyczną lepę. Nie ukrywam, że słowne poniżanie dekli nie potrafiących jeździć jak człowiek cywilizowany również przynosi satysfakcje tak samo jak świeczki w oczach takiego jednego z drugim.

Jak wyprzedzasz kawalkadΔ™ ciΔ™ΕΌarΓ³wek to zrΓ³b to w sposΓ³b pΕ‚ynny, nie wlecz siΔ™ 95 km/h i nie bΔ…dΕΊ maΕ‚piozΕ‚oΕ›liwy bo to ΕΌadna sztuka. JeΕ›li w lusterku widzisz, ΕΌe szybko siΔ™ do ciebie zbliΕΌam, a do tego mam wΕ‚Δ…czony kierunkowskaz lub mrugam Ε›wiatΕ‚ami to bardzo ciΔ™ proszΔ™ zrΓ³b to, o co kogoΕ› prosiΕ‚a onegdaj poseΕ‚ Ε»ukowska. Nie eskaluj, nie pokazuj jaki to jesteΕ› prawilniak i jak poprawnie jeΕΊdzisz tylko po prostu zjeΕΌdΕΌaj mi z drogi - w ten sposΓ³b wszyscy bΔ™dΔ… szczΔ™Ε›liwi. ZwΕ‚aszcza, ΕΌe prawy pas jest wolny.

Aha, na koniec, w życiu dostałem tylko jeden mandat - za rozmowę przez telefon. Na przekraczaniu prędkości nigdy mnie nikt nie złapał, a zdarza mi się, jeśli warunki są odpowiednie, jechać ponad 250 autostradą czy blisko 200 na ekspresówce. Zawsze mam odpalonego Janosika, Googlemapsy oraz radio na policyjnej częstotliwości by w razie czego zwolnić przed kontrolą :D Na razie się udaje, wierzę, że tak zostanie.

#bekazpodludzi #samochody #bmw #niepopularnaopinia
ExcessivePlayer - Do zobaczenia na autostradzie, pipeczki 😎

I tak, mrugam dΕ‚ugimi i...

ΕΊrΓ³dΕ‚o: IMG_3393

Pobierz
  • 77
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Potrafię też, o ile czasu nie brakuje, pojechać za takim burakiem, który myśli, że jest szeryfem aż zaparkuje i wtedy się takiego zapytać czy prawo jazdy zdobył na jarmarku w Opocznie w obwarzankach

@ExcessivePlayer: Aha, czyli mrugasz długimi, klniesz i pokazujesz środkowy palec, zamiast poczekać, aż ktoś kto jeździ nieco gorzej, może rzadziej i woli zrobić to spokojnie i bezpiecznie, upewni się 3x czy może już zjechać? Po czym jedziesz
  • Odpowiedz
a nastΔ™pnie wyprzedzam delikwent

@ExcessivePlayer: zapomniaΕ‚eΕ› dodaΔ‡ ΕΌe z drugiej strony go wyprzedzasz ( Ν‘ΒΊ ΝœΚ–Ν‘ΒΊ)

Poza fragmentem o zatrzymywaniu się by rozmawiać z powolnym plebsem to się zgadzam.

Jazda 250km/h to coΕ› dla ludzi z chowu klatkowego w swojej octavii nie do pomyΕ›lenia, ale dla normalnych aut stworzonych do takich prΔ™dkoΕ›ci na niemieckich autobahnach (w ktΓ³rych nasze drogi w dzisiejszych czasach nie odstajΔ… a
  • Odpowiedz
@ExcessivePlayer: ByΕ‚ taki jeden, ktΓ³ry teΕΌ lubiΕ‚ prΔ™dkoΕ›Δ‡ na autostradzie. ZabiΕ‚ 3-osobowΔ… rodzinΔ™. Nie ty jeden masz spoko furΔ™, na prawdΔ™ nie jest to osiΔ…gniΔ™cie wywyΕΌszajΔ…ce CiΔ™ ponad ogΓ³Ε‚ innych uΕΌytkownikΓ³w drΓ³g.
  • Odpowiedz
  • 285
radio na policyjnej częstotliwości by w razie czego zwolnić przed kontrolą :D

@ExcessivePlayer: do tego miejsca baicik byΕ‚ nawet w porzΔ…dku

Od paru lat policja przeszła na szyfrowaną cyfrówkę, nie podsłuchasz tego już baofangiem z Aliexpress. Może ewentualnie jakiegoś strażnika miejskiego jak będą dyskutować czy pojadą do maka czy kfc
  • Odpowiedz
Jeśli jednak kierowca przede mną wyraźnie złośliwie nie chce zjechać chociaż miał taką możliwość to w istocie podjadę bliżej i mrugnę długimi dwa góra trzy raz

@ExcessivePlayer: cholera, a ja zawsze myΕ›laΕ‚em, ΕΌe to sygnaΕ‚, ΕΌe jest coΕ› niebezpiecznego na drodze i naleΕΌy zdjΔ…Δ‡ nogΔ™ z gazu i powoli zwolniΔ‡ do (limit-40km/h) Β―\(ツ)/Β―
  • Odpowiedz
@Atreyu: taki jesteś pewny? To się ze mną załóż :D Są miasta w Polsce gdzie tym wspomnianym baofengiem można słuchać policji (owszem, nie każdy radiowóz, np. kryminalnej nie uświadczę) bo nadal tkwią w cyfrowym średniowieczu.

@zobq: no, a potem wyΕ‚apaΔ‡ litaniΔ™ zaklΔ™Δ‡ albo klasycznΔ… lepΔ™ za powodowanie zagroΕΌenia na drodze bo taki ja nie odpuszczΔ™ πŸ˜‚
  • Odpowiedz
@ExcessivePlayer: może się zdarzyć że w jakimś koszalinie czy innej szklarskiej porębie jeszcze mają stare radia, ale już w 2018 było to rzadkością. Na trasach, szczególnie jak mówimy o autostradach i nieoznakowanych to są to już cyfrówki
  • Odpowiedz
@ExcessivePlayer: xD

Dobra, ujmΔ™ to tak, albo zΕ‚apaΕ‚em siΔ™ na baita, albo jesteΕ› idiotΔ…. JeΕ›li opcja numer dwa, to tylko pokazuje, ΕΌe nie powinieneΕ› wsiadaΔ‡ za kΓ³Ε‚ko, bo to tego teΕΌ trzeba mieΔ‡ odrobinΔ™ rozsΔ…dku i umieΔ‡ myΕ›leΔ‡ do przodu. ByΔ‡ moΕΌe na jakimΕ› etapie goniΕ‚eΕ› za rozumem, ale on zawsze byΕ‚ szybszy ( Ν‘~ ΝœΚ– Ν‘Β°) Nawet najlepsze auto nie zmieni tego, ΕΌe nie nauczyΕ‚eΕ›
  • Odpowiedz
Aha, czyli mrugasz długimi, klniesz i pokazujesz środkowy palec, zamiast poczekać, aż ktoś kto jeździ nieco gorzej, może rzadziej i woli zrobić to spokojnie i bezpiecznie, upewni się 3x czy może już zjechać?

@mateo_olsztyn: jak ktoś nie umie jeździć to niech nie zjeżdża z pasa dla wolnych samochodów.
  • Odpowiedz
@sorek: obawiam się takiego manewru, widząc bęcwała, który prawko najpewniej znalazł w bigosie wierzę, że jeszcze we mnie walnie bo skoro nie potrafisz patrzeć w lusterka to wszystko jest możliwe.
  • Odpowiedz