I tak, mrugam dΕugimi i odpalam kierunkowskaz gdy widzΔ zawalidrogΔ, ktΓ³ry mΓ³gΕby wykonaΔ manewr wyprzedzania szybciej i pΕynniej (gdy sΔ do tego warunki) ale tego nie robi ΕΌeby mnie i innych poirytowaΔ.
Nie, nie dojeΕΌdΕΌam pod zderzak, utrzymujΔ ~ 100 metrΓ³w odlegΕoΕci. JeΕli jednak kierowca przede mnΔ wyraΕΊnie zΕoΕliwie nie chce zjechaΔ chociaΕΌ miaΕ takΔ moΕΌliwoΕΔ to w istocie podjadΔ bliΕΌej i mrugnΔ dΕugimi dwa gΓ³ra trzy razy. W sytuacji gdy to nie pomaga to czekam chwileczkΔ recytujΔ c szereg zaklΔΔ (na debilizm lub skrajny kretynizm innych kierowcΓ³w, ktΓ³rzy nigdy nie powinni dostaΔ prawa jazdy nic nie poradzΔ), a nastΔpnie wyprzedzam delikwenta pokazujΔ c mu jednoczeΕnie najwyΕΌszy palec by mnie dobrze widziaΕ podczas manewru.Gdy mam czas to jadΔ za takim bΔcwaΕem i czyham aΕΌ popeΕni jakieΕ wykroczenie na drodze, nawet najmniejsze zgΕaszam na policjΔ.
PotrafiΔ teΕΌ, o ile czasu nie brakuje, pojechaΔ za takim burakiem, ktΓ³ry myΕli, ΕΌe jest szeryfem aΕΌ zaparkuje i wtedy siΔ takiego zapytaΔ czy prawo jazdy zdobyΕ na jarmarku w Opocznie w obwarzankach. LiczΔ, ΕΌe bΔdzie siΔ rzucaΕ (zdarzyΕo siΔ raz czy osiem razy) bo wtedy bΔdΔ mΓ³gΕ caΕkowicie bezkarnie wypΕaciΔ klasycznΔ lepΔ. Nie ukrywam, ΕΌe sΕowne poniΕΌanie dekli nie potrafiΔ cych jeΕΊdziΔ jak czΕowiek cywilizowany rΓ³wnieΕΌ przynosi satysfakcje tak samo jak Εwieczki w oczach takiego jednego z drugim.
Jak wyprzedzasz kawalkadΔ ciΔΕΌarΓ³wek to zrΓ³b to w sposΓ³b pΕynny, nie wlecz siΔ 95 km/h i nie bΔ dΕΊ maΕpiozΕoΕliwy bo to ΕΌadna sztuka. JeΕli w lusterku widzisz, ΕΌe szybko siΔ do ciebie zbliΕΌam, a do tego mam wΕΔ czony kierunkowskaz lub mrugam ΕwiatΕami to bardzo ciΔ proszΔ zrΓ³b to, o co kogoΕ prosiΕa onegdaj poseΕ Ε»ukowska. Nie eskaluj, nie pokazuj jaki to jesteΕ prawilniak i jak poprawnie jeΕΊdzisz tylko po prostu zjeΕΌdΕΌaj mi z drogi - w ten sposΓ³b wszyscy bΔdΔ szczΔΕliwi. ZwΕaszcza, ΕΌe prawy pas jest wolny.
Aha, na koniec, w ΕΌyciu dostaΕem tylko jeden mandat - za rozmowΔ przez telefon. Na przekraczaniu prΔdkoΕci nigdy mnie nikt nie zΕapaΕ, a zdarza mi siΔ, jeΕli warunki sΔ odpowiednie, jechaΔ ponad 250 autostradΔ czy blisko 200 na ekspresΓ³wce. Zawsze mam odpalonego Janosika, Googlemapsy oraz radio na policyjnej czΔstotliwoΕci by w razie czego zwolniΔ przed kontrolΔ :D Na razie siΔ udaje, wierzΔ, ΕΌe tak zostanie.
PotrafiΔ teΕΌ, o ile czasu nie brakuje, pojechaΔ za takim burakiem, ktΓ³ry myΕli, ΕΌe jest szeryfem aΕΌ zaparkuje i wtedy siΔ takiego zapytaΔ czy prawo jazdy zdobyΕ na jarmarku w Opocznie w obwarzankach
@ExcessivePlayer: Aha, czyli mrugasz dΕugimi, klniesz i pokazujesz Εrodkowy palec, zamiast poczekaΔ, aΕΌ ktoΕ kto jeΕΊdzi nieco gorzej, moΕΌe rzadziej i woli zrobiΔ to spokojnie i bezpiecznie, upewni siΔ 3x czy moΕΌe juΕΌ zjechaΔ? Po czym jedziesz
@ExcessivePlayer: zapomniaΕeΕ dodaΔ ΕΌe z drugiej strony go wyprzedzasz ( Ν‘ΒΊΝΚΝ‘ΒΊ)
Poza fragmentem o zatrzymywaniu siΔ by rozmawiaΔ z powolnym plebsem to siΔ zgadzam.
Jazda 250km/h to coΕ dla ludzi z chowu klatkowego w swojej octavii nie do pomyΕlenia, ale dla normalnych aut stworzonych do takich prΔdkoΕci na niemieckich autobahnach (w ktΓ³rych nasze drogi w dzisiejszych czasach nie odstajΔ a
@ExcessivePlayer: ByΕ taki jeden, ktΓ³ry teΕΌ lubiΕ prΔdkoΕΔ na autostradzie. ZabiΕ 3-osobowΔ rodzinΔ. Nie ty jeden masz spoko furΔ, na prawdΔ nie jest to osiΔ gniΔcie wywyΕΌszajΔ ce CiΔ ponad ogΓ³Ε innych uΕΌytkownikΓ³w drΓ³g.
radio na policyjnej czΔstotliwoΕci by w razie czego zwolniΔ przed kontrolΔ :D
@ExcessivePlayer: do tego miejsca baicik byΕ nawet w porzΔ dku
Od paru lat policja przeszΕa na szyfrowanΔ cyfrΓ³wkΔ, nie podsΕuchasz tego juΕΌ baofangiem z Aliexpress. MoΕΌe ewentualnie jakiegoΕ straΕΌnika miejskiego jak bΔdΔ dyskutowaΔ czy pojadΔ do maka czy kfc
JeΕli jednak kierowca przede mnΔ wyraΕΊnie zΕoΕliwie nie chce zjechaΔ chociaΕΌ miaΕ takΔ moΕΌliwoΕΔ to w istocie podjadΔ bliΕΌej i mrugnΔ dΕugimi dwa gΓ³ra trzy raz
@ExcessivePlayer: cholera, a ja zawsze myΕlaΕem, ΕΌe to sygnaΕ, ΕΌe jest coΕ niebezpiecznego na drodze i naleΕΌy zdjΔ Δ nogΔ z gazu i powoli zwolniΔ do (limit-40km/h) Β―\(γ)/Β―
@Atreyu: taki jesteΕ pewny? To siΔ ze mnΔ zaΕΓ³ΕΌ :D SΔ miasta w Polsce gdzie tym wspomnianym baofengiem moΕΌna sΕuchaΔ policji (owszem, nie kaΕΌdy radiowΓ³z, np. kryminalnej nie uΕwiadczΔ) bo nadal tkwiΔ w cyfrowym Εredniowieczu.
@zobq: no, a potem wyΕapaΔ litaniΔ zaklΔΔ albo klasycznΔ lepΔ za powodowanie zagroΕΌenia na drodze bo taki ja nie odpuszczΔ π
@ExcessivePlayer: moΕΌe siΔ zdarzyΔ ΕΌe w jakimΕ koszalinie czy innej szklarskiej porΔbie jeszcze majΔ stare radia, ale juΕΌ w 2018 byΕo to rzadkoΕciΔ . Na trasach, szczegΓ³lnie jak mΓ³wimy o autostradach i nieoznakowanych to sΔ to juΕΌ cyfrΓ³wki
Dobra, ujmΔ to tak, albo zΕapaΕem siΔ na baita, albo jesteΕ idiotΔ . JeΕli opcja numer dwa, to tylko pokazuje, ΕΌe nie powinieneΕ wsiadaΔ za kΓ³Εko, bo to tego teΕΌ trzeba mieΔ odrobinΔ rozsΔ dku i umieΔ myΕleΔ do przodu. ByΔ moΕΌe na jakimΕ etapie goniΕeΕ za rozumem, ale on zawsze byΕ szybszy ( Ν‘~ ΝΚΝ‘Β°) Nawet najlepsze auto nie zmieni tego, ΕΌe nie nauczyΕeΕ
Aha, czyli mrugasz dΕugimi, klniesz i pokazujesz Εrodkowy palec, zamiast poczekaΔ, aΕΌ ktoΕ kto jeΕΊdzi nieco gorzej, moΕΌe rzadziej i woli zrobiΔ to spokojnie i bezpiecznie, upewni siΔ 3x czy moΕΌe juΕΌ zjechaΔ?
@mateo_olsztyn: jak ktoΕ nie umie jeΕΊdziΔ to niech nie zjeΕΌdΕΌa z pasa dla wolnych samochodΓ³w.
@sorek: obawiam siΔ takiego manewru, widzΔ c bΔcwaΕa, ktΓ³ry prawko najpewniej znalazΕ w bigosie wierzΔ, ΕΌe jeszcze we mnie walnie bo skoro nie potrafisz patrzeΔ w lusterka to wszystko jest moΕΌliwe.
I tak, mrugam dΕugimi i odpalam kierunkowskaz gdy widzΔ zawalidrogΔ, ktΓ³ry mΓ³gΕby wykonaΔ manewr wyprzedzania szybciej i pΕynniej (gdy sΔ do tego warunki) ale tego nie robi ΕΌeby mnie i innych poirytowaΔ.
Nie, nie dojeΕΌdΕΌam pod zderzak, utrzymujΔ ~ 100 metrΓ³w odlegΕoΕci. JeΕli jednak kierowca przede mnΔ wyraΕΊnie zΕoΕliwie nie chce zjechaΔ chociaΕΌ miaΕ takΔ moΕΌliwoΕΔ to w istocie podjadΔ bliΕΌej i mrugnΔ dΕugimi dwa gΓ³ra trzy razy. W sytuacji gdy to nie pomaga to czekam chwileczkΔ recytujΔ c szereg zaklΔΔ (na debilizm lub skrajny kretynizm innych kierowcΓ³w, ktΓ³rzy nigdy nie powinni dostaΔ prawa jazdy nic nie poradzΔ), a nastΔpnie wyprzedzam delikwenta pokazujΔ c mu jednoczeΕnie najwyΕΌszy palec by mnie dobrze widziaΕ podczas manewru.Gdy mam czas to jadΔ za takim bΔcwaΕem i czyham aΕΌ popeΕni jakieΕ wykroczenie na drodze, nawet najmniejsze zgΕaszam na policjΔ.
PotrafiΔ teΕΌ, o ile czasu nie brakuje, pojechaΔ za takim burakiem, ktΓ³ry myΕli, ΕΌe jest szeryfem aΕΌ zaparkuje i wtedy siΔ takiego zapytaΔ czy prawo jazdy zdobyΕ na jarmarku w Opocznie w obwarzankach. LiczΔ, ΕΌe bΔdzie siΔ rzucaΕ (zdarzyΕo siΔ raz czy osiem razy) bo wtedy bΔdΔ mΓ³gΕ caΕkowicie bezkarnie wypΕaciΔ klasycznΔ lepΔ. Nie ukrywam, ΕΌe sΕowne poniΕΌanie dekli nie potrafiΔ cych jeΕΊdziΔ jak czΕowiek cywilizowany rΓ³wnieΕΌ przynosi satysfakcje tak samo jak Εwieczki w oczach takiego jednego z drugim.
Jak wyprzedzasz kawalkadΔ ciΔΕΌarΓ³wek to zrΓ³b to w sposΓ³b pΕynny, nie wlecz siΔ 95 km/h i nie bΔ dΕΊ maΕpiozΕoΕliwy bo to ΕΌadna sztuka. JeΕli w lusterku widzisz, ΕΌe szybko siΔ do ciebie zbliΕΌam, a do tego mam wΕΔ czony kierunkowskaz lub mrugam ΕwiatΕami to bardzo ciΔ proszΔ zrΓ³b to, o co kogoΕ prosiΕa onegdaj poseΕ Ε»ukowska. Nie eskaluj, nie pokazuj jaki to jesteΕ prawilniak i jak poprawnie jeΕΊdzisz tylko po prostu zjeΕΌdΕΌaj mi z drogi - w ten sposΓ³b wszyscy bΔdΔ szczΔΕliwi. ZwΕaszcza, ΕΌe prawy pas jest wolny.
Aha, na koniec, w ΕΌyciu dostaΕem tylko jeden mandat - za rozmowΔ przez telefon. Na przekraczaniu prΔdkoΕci nigdy mnie nikt nie zΕapaΕ, a zdarza mi siΔ, jeΕli warunki sΔ odpowiednie, jechaΔ ponad 250 autostradΔ czy blisko 200 na ekspresΓ³wce. Zawsze mam odpalonego Janosika, Googlemapsy oraz radio na policyjnej czΔstotliwoΕci by w razie czego zwolniΔ przed kontrolΔ :D Na razie siΔ udaje, wierzΔ, ΕΌe tak zostanie.
#bekazpodludzi #samochody #bmw #niepopularnaopinia
ΕΊrΓ³dΕo: IMG_3393
Pobierz@ExcessivePlayer: Aha, czyli mrugasz dΕugimi, klniesz i pokazujesz Εrodkowy palec, zamiast poczekaΔ, aΕΌ ktoΕ kto jeΕΊdzi nieco gorzej, moΕΌe rzadziej i woli zrobiΔ to spokojnie i bezpiecznie, upewni siΔ 3x czy moΕΌe juΕΌ zjechaΔ? Po czym jedziesz
@ExcessivePlayer: zapomniaΕeΕ dodaΔ ΕΌe z drugiej strony go wyprzedzasz ( Ν‘ΒΊ ΝΚΝ‘ΒΊ)
Poza fragmentem o zatrzymywaniu siΔ by rozmawiaΔ z powolnym plebsem to siΔ zgadzam.
Jazda 250km/h to coΕ dla ludzi z chowu klatkowego w swojej octavii nie do pomyΕlenia, ale dla normalnych aut stworzonych do takich prΔdkoΕci na niemieckich autobahnach (w ktΓ³rych nasze drogi w dzisiejszych czasach nie odstajΔ a
@ExcessivePlayer: do tego miejsca baicik byΕ nawet w porzΔ dku
Od paru lat policja przeszΕa na szyfrowanΔ cyfrΓ³wkΔ, nie podsΕuchasz tego juΕΌ baofangiem z Aliexpress. MoΕΌe ewentualnie jakiegoΕ straΕΌnika miejskiego jak bΔdΔ dyskutowaΔ czy pojadΔ do maka czy kfc
@ExcessivePlayer: cholera, a ja zawsze myΕlaΕem, ΕΌe to sygnaΕ, ΕΌe jest coΕ niebezpiecznego na drodze i naleΕΌy zdjΔ Δ nogΔ z gazu i powoli zwolniΔ do (limit-40km/h) Β―\(γ)/Β―
@trololo55: a kogo siΔ da, jak leci - na dzieΕ
@zobq: no, a potem wyΕapaΔ litaniΔ zaklΔΔ albo klasycznΔ lepΔ za powodowanie zagroΕΌenia na drodze bo taki ja nie odpuszczΔ π
Dobra, ujmΔ to tak, albo zΕapaΕem siΔ na baita, albo jesteΕ idiotΔ . JeΕli opcja numer dwa, to tylko pokazuje, ΕΌe nie powinieneΕ wsiadaΔ za kΓ³Εko, bo to tego teΕΌ trzeba mieΔ odrobinΔ rozsΔ dku i umieΔ myΕleΔ do przodu. ByΔ moΕΌe na jakimΕ etapie goniΕeΕ za rozumem, ale on zawsze byΕ szybszy ( Ν‘~ ΝΚ Ν‘Β°) Nawet najlepsze auto nie zmieni tego, ΕΌe nie nauczyΕeΕ
@Atreyu czyli jednak nie wszΔdzie przeszli na cyfrΓ³wki?
@ExcessivePlayer: nie nie, chodzi mi o wyprzedzanie "wolnym" pasem gdy oni z szybkiego nie umiejΔ zjechaΔ.
@mateo_olsztyn: jak ktoΕ nie umie jeΕΊdziΔ to niech nie zjeΕΌdΕΌa z pasa dla wolnych samochodΓ³w.