Wpis z mikrobloga

Dobra chłopaki @mickpl możesz też o tym napisać bo masz większe zasięgi

#stanowski rzucił naszemu koledze wyzwanie więc osobiście ja sugeruję zamieszczenie w materiale informacji na temat kumpla Stanowskiego z PZFD oraz roli tej organizacji żeby mu jego cwaniakowanie w pięty poszło. Myślę że jak macie jakieś info o Wandzelu i Poznańskiej Hydrze to mogą się przydać. Skorzysta to skorzysta nie to nie.

IMO wydaje mi się że Stano chce wyemitować ten fragment i później go wyśmiać i dyskredytować.

Admin MNiedorozwoju jak to czytasz to możesz się z fejka nawet odezwać. Pomogę jak będę mógł

#nieruchomosci #afera
SatanWasa_Babyboomer - Dobra chłopaki @mickpl możesz też o tym napisać bo masz większ...

źródło: Screenshot_20241113_195129

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

więc osobiście ja sugeruję zamieszczenie w materiale informacji na temat kumpla Stanowskiego z PZFD oraz roli tej organizacji żeby mu jego cwaniakowanie w pięty poszło.

@Satan_Was_a_Babyboomer: Tobie zależy na zablokowaniu szkodliwego wspierania deweloperów kasą podatników czy na waleniu w Stanowskiego?
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer: moim zdaniem kluczowy spór jest o matmę. Chyba nikt tego nie policzył.

Jedni twierdzą, że 2% obniżyło ceny mieszkań przez dopłaty do kredytu, więc osoby korzystające zapłaciły faktycznie mniej.

Drudzy twierdzą, że 2% zwiększyło ceny mieszkań, że dopłata do kredytu została pochłonięta przez wzrost ceny mieszkania. I ostatecznie z 2% wychodziło drożej niż przed ruszeniem programu. Toteż faktycznie zapłacili
  • Odpowiedz
@N331: Ale co tu liczyć?
Skoro każdy podniósł cenę mieszkań do maksimum na ile pozwalały dopłaty a ludzie i tak to brali bo mieli tani kredyt plus efekt FOMO.

W konsekwencji ktoś kto się urodził rok wcześniej albo dwa ma na starcie mele w ryj w postaci wyższych cen nieruchomości bo Ci co sprzedali albo kupują kolejne na kredyt z wysokim wkładem albo po prostu czekają na kolejną pompę
  • Odpowiedz
Ale co tu liczyć?

@Satan_Was_a_Babyboomer: czy mieszkania z 2% były faktycznie tańsze. Jestem przeciwny 0%. Ale widzę argumenty drugiej strony, że 0% ma obniżyć ceny mieszkań. To pytam czy ktoś to policzył.
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer: A po Stanowskim którego z dziennikarzy albo jutuberów bedziesz nagabywał o prezentowanie wybranych przez ciebie trści ? Którego nie lubisz ? Może jakiś za bardzo cwaniakuje ?
Nienawidzę tego jak jutuberzy mijają się z clue całego problemu i mam ochotę mówić o tym wszędzie, długo, głośno i do każdego w zasięgach.

Tak mi dopomóż
  • Odpowiedz
@Twardy_N------k: Żadnego. Tu nie ma żadnego nagabywania - Stano sam ten temat poruszył wcześniej już na debacie jaka była i później cały jej kontekst wypaczył następnie się oburzył bo jakiś anonek mu zadał pytanie i teraz jeszcze ta moim zdaniem próba ośmieszenia admina MNiedorozwoju. Moim zdaniem zareagował emocjonalnie nie bez powodu. W dodatku to On rzucił rękawice.

@N331 Weź punkt odniesienia mkeszkanie za np 500k.
Przez tani kredyt mieszkanie
  • Odpowiedz
@Satan_Was_a_Babyboomer: to jest teza. Ale czy ktoś to udowodnił na faktycznych obliczeniach i przykładach? No nie wiadomo. Bo zwolennicy 0% twierdzą, że to obniży ceny mieszkań. To moim zdaniem na przykładzie 2% trzeba ich wyjaśnić.
  • Odpowiedz
@N331: k---a, co Ty chcesz liczyć? Masz dostępne dane dotyczące cen mieszkań i jej dynamiki - odnotowano wyraźny wzrost. Chcesz p-------ć coś w stylu korwina "ale udowodnij mi, że to kredyt 2% spowodował ten wzrost"?
  • Odpowiedz
@kishibashi: tak, bo subiektywne zdanie trzeba zmenić w fakt, byś miał obiektywny materiał na kanał 0. Trzeba udowodnić. Mam wrażenie, że wykop żyje w bańce i nie zwraca uwagi na argumenty drugiej strony. Które trzeba obalić. Ale nie zdaniem, że 2% utrudniało dostęp do mieszkań.
  • Odpowiedz
@N331: Jak ma nie utrudniać skoro ktoś kto się nie załapał nie ma szans na jego kupno teraz po wyższych cenach?
Albo się łapałeś i miałeś tańszy kredyt albo nie (bo miałeś przepisany jakiś dom Podkarpaciu po babci) i miałeś droższe mieszkania przy droższym kredycie
  • Odpowiedz
@N331: I będziemy podnosić cenę w nieskończoność? Będziemy mieć kolejną branżę specjalnej troski jak Górnicy? Że nie ważne co się stanie to kapitan państwo da kredyt czy to 2 czy 0 czy -2? A może kafelkarz rypiący na czarno będzie zarabiał więcej niż kardiochirurg a później będzie leczył plecy na NFZ finansowanego z osób którzy najmują mieszkania bo ich nie stać na normalny kredyt? A w sumie to walić inflację
  • Odpowiedz
Umie zrobić show plus ma możliwości i zasoby

@Satan_Was_a_Babyboomer: odbiorcami kanału zero są głównie prawicowo-centrowi mężczyźni z pod bandery konfy/nowoczesnej. Skończy się tak że mn niedorozwoju stworzy 15 minutowy materiał o rynku nieruchomości koneksjach lobbingu, potrzebie wprowadzeniu podatku katastralnego i wyższego podatku od wynajmu itp i stano połowę tych rzeczy wyśmieje że są lewackie tak jak zrobił show z nie wiem jasia kapeli. A uwierz mi mając cały zespół nie
  • Odpowiedz