Aktywne Wpisy

Rabe +713
Że się tak bez przekleństw wyrażę - padłem. Jeżdżą na moturach dookoła i robią huk. Bohaterowie. XD #motocykle #limanowa #kryminalne #polskiedrogi
źródło: temp_file8633755071520534100
Pobierz
sajko +164
Jagodzianki i truskawianki? XD niektóre w środku maja jeszcze krem pistacjowy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) można brać po dwie ( ͡° ͜ʖ ͡°) w komentarzu przekroje #gotujzwykopem #pieczzwykopem
źródło: IMG_1067
Pobierz

prosiłbym o poradę jak to najlepiej rozwiązać żeby byś jak najlepiej zabezpieczonym, otóż:
jestem z partnerką od 5 lat, bez małżeństwa, chcielibyśmy zakupić działkę a na działce postawić dom za wspólny kredyt
- działka kosztuje 150k
- ja posiadam 100k
- ona 50k
wiadomo, ona by chciała żeby było po 50% bo kredyt będzie wspólny więc chciałaby mieć mimo to 50% nieruchomości, spoko, mogę jej dołożyć i zrobić z tego żeby była połowa, ale mimo to chciałbym rozważyć jakieś formy zabezpieczenia, co jesli sie rozstaniemy i stwierdzi ze nagle nie bedzie placila kredytu? wciaz wartosc bedzie miala 50% mimo ze nie placi,
rozwazam tez opcje taka ze nie bedzie zawsze placila po 50% kredytu bo zarabia 3x mniej ode mnie
#kredythipoteczny #nieruchomosci
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
Byłem wtedy i jestem pewny partnerki, to uczciwa osoba, a jak kiedyś będzie rozwód i stracę te 150 tys. zł czy dom, to mam to lekko w
@mirko_anonim: Odpowiedzialność za kredyt jest solidarna. Jako zabezpieczenie można rozważyć umowę majątkową, czasami nazywaną również umową kohabitacyjną. Polecam konsultacje z prawnikiem w tym zakresie.