Wpis z mikrobloga

@uwielbiamnalesniki: dopisek wifi ci się pojawi jak nie będziesz mieć zasięgu, jak spadnie ci z 4g albo 5g na 3g. Też niestety musze się tym wspierać bo ten skansen odkąd został przejęty i przestał być państwowy to jest równia pochyła. Zasięgu nie ma, nie mówiąc o opóźnianiu we włączeniu 5g na paśmie c albo 5g ultra na iphone'ach. Ostatnio byłem na weselu i jakie było moje zdziwienie że pomimo bliskiej
  • Odpowiedz
dopisek wifi ci się pojawi jak nie będziesz mieć zasięgu

@Grek64: to nie tak działa, wifi calling ma priorytet nad siecią komórkową i niezależnie od tego czy ma się zasięg czy nie i jaka jest jego siła to z włączonym wifi calling będąc w zasięgu wifi ta usługa się uruchomi.
inaczej kompletnie by nie miała sensu np za granicą.
  • Odpowiedz
@Grek64 podobno są operatorzy którzy ustawiają priorytet dla sieci komórkowej (bo okazuje się że to operator decyduje) i WiFi calling włącza się tylko przy słabym/braku zasięgu. Nie wiem jak robi Plus bo mam Orange, ale gdybym tak miał to bym nie był zadowolony i zmieniał operatora.
  • Odpowiedz
@kabzior: No jeszcze niestety rok i zmieniam bo jeszcze mam numer w abonamencie z rodziną, a mimo wszystko potrzebuję swój numer (trochę ciężko zmienić numer i stracić dostepy po kilkunastu latach cyfrowego życia)
  • Odpowiedz