Wpis z mikrobloga

Mój pierwszy raz. Cieszę się, że jednak przebrnąłem przez ten samouczek i gówniany pierwszy rozdział w którym praktycznie komputer gra za ciebie, bo już byłem bliski jebnięcia tej gry w p---u. Ale potem ten otwarty świat mnie kupił. Nie widziałem jeszcze gry w której otoczenie tak "żyje". Widziałem jelenie które zakleszczyły się porożami, widziałem łownego ptaka który podjął rybę z tafli jeziora - a i ptak i ryba były jednocześnie grywalnymi obiektami z którymi można wejść w interakcję. Połowę czasu spędziłem na jeżdżeniu bez celu i odkrywaniu krzaków na mapie xD Wchodząc do obozu ludzie dzielą się ze mną historiami z dnia codziennego, za każdym razem innymi. Nie ma poczucia, że to jest oskryptowane. Przypomniałem sobie Goticzka kiedy na skraju mapy gdzieś w górach eksplorowałem zrujnowane chaty, w których znajdywałem wydrapane w dnach szuflady dziwne, niepokojące napisy typu "You flourish before you die" i zastanawiałem się jaka była ich historia, kto tu żył, dlaczego odszedł i co się z nim stało. A napisy jak się potem okazało to cheaty xD
Fabuła - jest jaka jest. Nie ma podjazdu do np. Serc z kamienia z W3. Ale teraz w rozdziale 6 już coś się dzieje. Nagle mi wbił maksymalny honor u Artura - a ja tylko darowałem długi wdowie górnika i jakiemuś chłopcu zakochanemu w indiance xD No i teraz czuć już co się święci. Artur ma gruźlicę, stał się miękki i współczujący dla wszystkich. Radzi kompanom, żeby uciekali kiedy przyjdzie czas. Atmosfera jest już tak gęsta, że siekierę można zawiesić w powietrzu, Dutchowi o--------a, nawet Wielebny przestał ćpać - oho, czyli dobiegamy do końca historii...
No ale gra ma niestety wady, nie mogę wybrać zaimków, Artur prezentuje toksyczny model męskości no i nie ma dostatecznie reprezentowanych w grze mniejszości LGBTQ+, jenotów i żbików.

#rdr2 #gry
TavarishPiesov - Mój pierwszy raz. Cieszę się, że jednak przebrnąłem przez ten samouc...

źródło: 20241111100136_1

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TavarishPiesov: gra jest świetna kupiłem na premierę i grałem na ps 4 pro, też musiałem przebrnąć x trudem przez pierwszy rozdział ale miałem motywację bo kupę pieniędzy na tą grę wydałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
pssyt, Artur na końcu umiera na gruźlicę, a Van der Linde go zdradza ¯\(ツ)/¯

@2Girls_1Cup: wow ale jestem comedy genius, zaspoileruję fabułę komuś kto się dobrze bawi, a niech się nie bawi, wow

Szkoda, że to stara gra i każdy zna zakończenia i to po obu ścieżkach.
TavarishPiesov - >pssyt, Artur na końcu umiera na gruźlicę, a Van der Linde go zdradz...

źródło: images

Pobierz
  • Odpowiedz