Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +180
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +771
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Wizualizacja vs rzeczywistość ( ͡º ͜ʖ͡º)
#slask #katowice #architektura
źródło: temp_file4930822780505946057
Pobierz- Przeszklone zadaszenie zamieniono na blache
- mocno okrojono a wlasciwie usunieto elewacje - na zdjeciu finalny wyglad z perspektywy pieszego (wg mnie wyglada po prostu na niedokonczony)
Do tego, zamiast wykorzystac tak ogromna inwestycje do rewitalizacji jakiegos zaniedbanego, najlepiej poprzemyslowgo terenu, to wycieto pod to mnostwo drzew, na kompletnym zadupiu, gdzie nie mozna nawet dojechac tramwajem czy
źródło: Zrzut ekranu 2024-11-10 105231
Pobierzźródło: 671029c0344649_12715021
Pobierz@hmmmmmmv2 to jest generalnie chora
@stanleyek: a to nie było już raz odrzucone przez miasto bo kasa na utrzymanie itp?